Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi, op bezoek bij Nomade

4 november 2021 | 09u45 | Gepost door annpeeters
nomade

De Nomade is een open huis georganiseerd door Stad Leuven voor kwetsbare nieuwkomers tussen 18 en 35 jaar. Jongvolwassenen, vaak vluchtelingen, kunnen er terecht met al hun vragen over leven in Leuven, bijvoorbeeld over welzijn, werken, opleiding en vrije tijd. De sociale organisaties die hun wegwijs maken in Leuven zitten er samen op één plek. Het unieke aan het huis is dat ze de juiste professionals/partners samenbrengen rond een vraag of een probleem van een individuele jongere. In de Nomade stellen zij een vraag, de partners ter plekke zoeken samen met hen naar de linken in de stad. Daarnaast is de Nomade voor de jongeren een plek waar ze kunnen ontspannen en ontmoeten.  

Stad Leuven zet erg in op het onthalen, informeren en oriënteren van anderstalige nieuwkomers. In samenwerking met heel wat partners wordt voorzien in een divers aanbod aan initiatieven rond en onder andere, taal, opleiding en tewerkstelling, maatschappelijke participatie en welzijn.  

Staatssecretaris bevoegd voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi (CD&V), ging met de stad en jongeren in gesprek. ‘Het is fijn om weten dat er een plaats is waar jonge nieuwkomers terecht kunnen. Ik ben blij om te zien dat de stad Leuven hier zo sterk op inzet. Door elkaar op weg te helpen, verhelpen we misverstanden en komen we tot een mooie samenwerking en samenleving.’  

eten
gesprek

Lees meer over