Staatssecretaris Mahdi bezocht rolstoeltennistornooi in Leuven

rolstoeltennistornooi
Na enkele dagen van intensief toptennis werden op zondag 25 juli de prijzen uitgereikt aan de winnaars van het Flanders25 rolstoeltennistoernooi. Dit toernooi kon mede dankzij de steun van de Nationale Loterij en de stad Leuven georganiseerd worden. Daarom reikten bevoegd staatssecretaris Sammy Mahdi samen met schepen van sport Johan Geleyns van Leuven de trofeeën uit aan de atleten.

Het internationaal rolstoeltennistoernooi Flanders25 is al vele jaren een vaste waarde op de Leuvense sportkalender. Dit jaar wordt het voor de 9e keer georganiseerd. De stad Leuven zet sterk in om sport voor iedereen toegankelijk te maken.

"In Leuven willen we iedereen aan het sporten krijgen, Leuven is in 2021 Europese sportstad. We willen heel de stad mee in beweging krijgen. Dit houdt ook in dat we inzetten op G-sport. Zo keurde de gemeenteraad in april een toelagereglement goed voor de aankoop  van aangepast sportmateriaal en/of G-sport specifieke hulpmiddelen. Zo werken we aan de kwaliteit van de Gspot werking. Maar ook goede voorbeelden qua evenementen kunnen op onze steun rekenen. Zo voorzien we via de vzw Tofsport 4500 euro voor Flanders25,’ aldus de Leuvense schepen Johan Geleyns (CD&V).

Flanders 25 ging er dit jaar na een jaar “coronapauze” weer tegenaan. TC Stade Leuven was al voor de vijfde keer gastheer voor Flanders 25.

"De Nationale Loterij ondersteunt lokale initiatieven met een grote meerwaarde. Het rolstoeltennistornooi heeft extra kosten waarmee andere tennistornooien niet te maken hebben. Deze samenwerking loopt al vanaf 2013 en willen wij graag verderzetten. Ik ben alvast trots dat ik trofeeën mocht uitreiken aan zulke topatleten. Er waren veel verschillende nationaliteiten aanwezig van mensen uit Colombia, Japan, tot Fransen, Duitsers, Grieken en zoveel meer. Een aantal deelnemers zullen immers ook te zien zijn op de paralympische spelen,’ besluit staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V).

Naast de Nationale Loterij is ook sport Vlaanderen, paralympic.be en tennis Vlaanderen partner.

Lees meer over