Sportoase roept op tot veilig zwemmen

30 juni 2019 | 13u53 | Gepost door redactie
Sportoase roept op tot veilig zwemmen
Veilig zwemmen doe je samen: zoals elk jaar vraagt Sportoase aan al haar klanten, bezoekers, medewerkers én bij uitbreiding iedereen die ergens deze zomer een zwembad, zee of plas induikt om extra aandachtig te zijn de komende zomerperiode.
Het bericht Sportoase roept op tot veilig zwemmen verscheen eerst op Leuven Actueel.

De schooltijd zit er op en alle kinderen smachten, zeker met deze warme temperaturen, naar slechts één ding: een verfrissende duik in het water. Maar een wateromgeving houdt altijd een klein risico in: reden waarom Sportoase vraagt om de komende zomervakantie extra aandachtig te zijn voor alle kinderen die het water induiken.

Uiteraard kan en mag iedereen op de nodige oplettendheid van de ervaren Sportoase-redders rekenen in de Sportoase-zwembaden, maar begeleiders, ouders, broers of zussen en eenieder in een water- of zwemomgeving zijn in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor al die kleine én zelfs grote zwemmers.

Reden waarom Sportoase in aanloop van de zomervakantie maar wat graag een warme en positieve oproep doet naar iedereen om mee te waken dat al die kinderen én zwemmers een zorgeloze duik in het water kunnen nemen. “In onze zwemschool en dus ook tijdens de vakantiecursussen die we aanbieden tijdens de zomer staat er standaard een ‘survival’-les op het programma, zo leren we kinderen op een juiste manier reageren in geval van nood.”

“Zwemmen doe je samen: laat ons dan ook samen waken, kijken en aandachtig zijn naar iedereen die in het water speelt, zwemt of springt. Omdat iedereen, en zeker de kleinsten onder ons, recht heeft op een zorgeloze zomer vol waterpret.”

Het bericht Sportoase roept op tot veilig zwemmen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over