Spitsstrook richting Limburg: drie dagen ernstige hinder door inname extra rijstrook

Renovatie en verbreding bovenbouw van het viaduct van Wilsele
Wegen en Verkeer legt op de E314 een spitsstrook aan richting Limburg tussen Wilsele en Aarschot. Op maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 juni wordt het verkeer richting Limburg, dat nu over twee versmalde rijstroken rijdt, over één versmalde rijstrook gestuurd. De aannemer voert over een lengte van 1,6 km frees- en asfalteringswerken uit in de middenberm en op de linkerrijstrook. Vooral dinsdag tijdens de avondspits zal er daardoor ernstige hinder zijn. De aannemer heeft voor deze werken voldoende ruimte nodig. Wegen en Verkeer vraagt expliciet aan weggebruikers om zich aan de aangeduide snelheid te houden, zodat arbeiders in veilige omstandigheden kunnen werken.

Maandag 21 juni wordt het verkeer op de E314 richting Limburg van 8u30 tot 14u30 op één versmalde rijstrook geplaatst voor het aanbrengen van een nieuwe onderlaag asfalt. Tijdens de avondspits kan er wel terug over twee versmalde rijstroken worden gereden. Vanaf dinsdagmorgen 22 juni (vanaf 9u) is er opnieuw maar één versmalde rijstrook beschikbaar en dat tot woensdagnamiddag 23 juni (15u). Vooral tijdens de avondspits van dinsdag zal dat voor ernstige hinder en extra file richting Limburg zorgen. Op dat moment wordt een deel van het actuele linkse rijvak afgefreesd om een voldoende ruimte te creëren voor de nieuwe laag in asfalt die aansluitend op de freeswerken wordt uitgevoerd. Gelijktijdig leggen we ook al de meetlussen aan ter hoogte van de portieken in de werfzone.  


Spitsstrook voor vlottere avondspits richting Limburg
De toekomstige spitsstrook begint net voorbij de oprit Herent (nr. 18) van de E314 en wordt doorgetrokken tot net voor de afrit Aarschot (nr. 22)  van de E314, dertien km verder. Net zoals op de andere spitsstroken van Wegen en Verkeer (bijv. op de E40 Brussel-Luik en de E313 Antwerpen-Hasselt) wordt de spitsstrook van de rechterrijstrook gescheiden door een lijn van lange witte strepen van 10 meter en een tussenafstand van 2,5 meter. Wanneer de drukte op de snelweg richting Limburg toeneemt, zullen digitale borden boven de rijweg aangeven dat de extra rijstrook gebruikt kan worden. Volgens de huidige planning kan de spitsstrook open in oktober 2021.

Foto: archiefbeeld

Lees meer over