Spit en Velo krijgen subsidie van Vlaamse regering

12 januari 2020 | 11u39 | Gepost door redactie
Spit en Velo krijgen subsidie van Vlaamse regering
Vlaams minister Hilde Crevits bevoegd voor sociale economie heeft 111 investeringsprojecten goedgekeurd in het kader van twee projectoproepen voor maatwerkbedrijven. Samen zijn deze projectsubsidies goed voor een totaalbedrag van bijna 4 miljoen euro aan investeringen in sociale economie ondernemingen.
Het bericht Spit en Velo krijgen subsidie van Vlaamse regering verscheen eerst op Leuven Actueel.

Net als reguliere ondernemingen worden ondernemingen binnen de sociale economie ook uitgedaagd door veranderende technologische en economische situaties. Met het programma ‘Investeringen in een innovatieve en duurzame werkomgeving en mobiliteit’ worden subsidies toegekend aan maatwerkbedrijven die op die veranderende realiteit een antwoord bieden door de werkomgeving en de mobiliteit van hun werknemers te verbeteren.

Met deze investeringssteun kunnen maatwerkbedrijven hun innovatiekracht versterken en doorgroeien tot sterke en wendbare ondernemingen. Concreet gaat het over steun voor investeringen in aangepaste werkprocedures, ondersteunende technologie, duurzame vervoersmiddelen op maat of gemoderniseerde productie-eenheden. Deze duurzame investeringen zijn nodig om medewerkers mee te laten groeien met technologische evoluties en te ondersteunen in hun flexibiliteit en zelfstandigheid.

Spit Tewerkstelling krijgt een projectsubsidie van 33.796 euro en kan dankzij deze subsidie gemotoriseerde schaarliften en een wagen op CNG aankopen.

Maatwerkbedrijven en – afdelingen moeten tegen september 2021 over een kwaliteitslabel beschikken. Daarom is er ook een tweede subsidie-projectoproep ‘Investeren in kwaliteitsmanagement’. Deze oproep doet maatwerkbedrijven verdere stappen ondernemen in de professionalisering van de sector. Zo kunnen ze extra middelen ontvangen voor advies en begeleiding in hun traject naar dat kwaliteitslabel en voor de bijhorende audit- en certificeringskosten. Maatwerkbedrijven die extra werk willen maken van klantgerichtheid, vorming van de eigen medewerkers of acties willen opzetten voor een beter financieel beheer en sterker kwaliteitsbeleid, worden dankzij deze kwaliteitssubsidies financieel ondersteund.

Velo uit Heverlee krijgt een subsidie van 30.000 euro.

Het bericht Spit en Velo krijgen subsidie van Vlaamse regering verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over