Somaliër krijgt vier jaar cel voor messteken in nek en hoofd bij schermutseling in Naamsestraat

Vier verdachte dieven betrapt in Leuven en Bertem

Een Somalische man kreeg vier jaar cel omdat hij in maart van het voorbije jaar een kennis met een Zwitsers mes in de nek en het hoofd stak. De agressie kwam er na een ruzie over een telefoon. De Somaliër Said I.M. pleegde poging doodslag waarvoor het parket eerder zes jaar cel vroeg. Zo ver kwam het niet.

Buurtbewoners van de Naamsestraat in Leuven werden die avond opgeschrikt door een hevige ruzie. Volgens getuigen zou Said I.M. zijn telefoon teruggevraagd hebben, maar dat verzoek escaleerde snel. Toen het slachtoffer zich omdraaide, stak Said I.M. hem in de hals en het hoofd met een Zwitsers zakmes. Daarna maakte hij zich uit de voeten. Het slachtoffer bloedde hevig maar door een snelle reactie van omstaanders was hij nooit in levensgevaar. Even later kon de politie de dader vatten op de Oude Markt. Een getuige had hem opgemerkt omdat hij onder de bloedvlekken zat.

Volgens de rechter waren de verwondingen, met name de ernst en waar ze toegebracht werden op het lichaam van het slachtoffer meer dan ernstig. Hierdoor was er sprake van poging tot doodslag. Het slachtoffer overleefde het euvel enkel en alleen door de tussenkomst van omstaanders, dit terwijl Said I.M. naar de Oude Markt. “De beklaagde toont amper spijt en heeft geen normbesef. Een strenge straf is noodzakelijk om hem zijn fouten te doen inzien”, oordeelde de rechter in zijn vonnis. De Somaliër vliegt vier jaar achter de tralies en moet 3.000 euro schadevergoeding ophoesten.

Lees meer over