Sofie en haar leerlingen dansen ook tijdens corona de pannen van het dak

8 mei 2020 | 12u35 | Gepost door redactie
Sofie en haar leerlingen dansen ook tijdens corona de pannen van het dak
“Geen toonmoment dit jaar? Sorry, maar dat is geen optie”, deelde Sofie Verhoelst van de Leuvense Balletakademie (LBA) aan haar leerlingen mee bij de start van de coronamaatregelen. Om de twee jaar organiseert de Leuvense Balletakademie een voorstelling in de stadsschouwburg. In de andere jaren is er een toonmoment, zodat ouders ook dan kunnen zien […]
Het bericht Sofie en haar leerlingen dansen ook tijdens corona de pannen van het dak verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Geen toonmoment dit jaar? Sorry, maar dat is geen optie”, deelde Sofie Verhoelst van de Leuvense Balletakademie (LBA) aan haar leerlingen mee bij de start van de coronamaatregelen. Om de twee jaar organiseert de Leuvense Balletakademie een voorstelling in de stadsschouwburg. In de andere jaren is er een toonmoment, zodat ouders ook dan kunnen zien wat hun kinderen geleerd hebben. “In 2019 vierden we het 25-jarig bestaan van de dansschool. Dit jaar zou ons toonmoment door corona niet kunnen doorgaan, maar daar wilde ik mij niet bij neerleggen”, vertelt Sofie. Het eerste weekend van de lockdown maakte ze een filmpje van de opwarming, de week nadien eentje met een nieuw dansje. “Maar ik miste mijn leerlingen zo hard dat ik al gauw besloot om over te schakelen op online live-sessies”, vervolgt ze. Dankzij deze lessen konden haar leerlingen tijdens de lockdown toch een volledig dansje instuderen. Vanuit hun kot maakten heel wat leerlingen een filmpje van hun dansje. Samen met haar man maakte Sofie een collage van de inzendingen, met een mooi digitaal toonmoment als resultaat.

Online danslessen brengen echter ook uitdagingen met zich mee. “Door de verbinding loopt de muziek soms niet gelijk met mijn bewegingen of verstaan ze mij niet altijd even goed. Daarnaast is het moeilijk om de danspasjes voor te doen en tegelijk de leerlingen in het oog te houden. Ook eenvoudige instructies als rechts of links zorgen al eens voor wat verwarring via het scherm”, lacht Sofie. Maar er zijn ook fijne kanten: “We onderhouden dankzij de live-sessies toch wat contact. Ook de mama’s of papa’s komen regelmatig eens piepen en dag zeggen. Wij zijn een grote familie”, aldus Sofie.

Sofie zal heel blij zijn als de danslessen terug op een normale manier kunnen doorgaan. “Net als bij andere sportclubs en verenigingen is onze dansschool voor heel wat kinderen een uitlaatklep. Daardoor voelt het aan als een tweede thuis, die ze momenteel moeten missen. Ik ben voor heel wat leerlingen een vertrouwenspersoon, maar omgekeerd lucht ik mijn hart ook al eens bij hen. Zo’n momenten missen we wel en kan je niet compenseren met online danslessen”, getuigt Sofie.

Het bericht Sofie en haar leerlingen dansen ook tijdens corona de pannen van het dak verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over