Sociale woningen in Minckelerstraat zijn klaar voor bewoners

sociale woningen
Sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal bouwde 31 nieuwe sociale woningen aan de Minckelerstraat, op de hoek met de Vaartstraat. “De woningen zijn nu klaar en de eerste bewoners hebben reeds hun intrek genomen”, zegt Christophe Stockman, voorzitter van Dijledal.

Het woonproject van Dijledal omvat 10 woningen en 21 appartementen. “Het gaat vooral om gezinswoningen, voor 4 à 5 personen”, zegt Stockman. “Daarnaast zijn er vier aangepaste appartementen voor bewoners met een rolstoel.” Het gebouw is bijna-energieneutraal, en is onder meer voorzien van zonnepanelen en een groendak. 

De woningen sluiten mooi aan op de achterliggende Dijle. Bovendien wordt het terras aan de Dijle, dat momenteel nog in aanleg is, publiek toegankelijk, zodat de hele buurt kan genieten van een nieuwe plek aan het water. Ook de binnenstraat en het pleintje op de hoek met de Vaartstraat zijn publiek toegankelijk.  

Met de komst van dit woonproject telt de Vaartkom 173 sociale huurwoningen. “Binnenkort starten we ook met de bouw van 90 sociale appartementen aan het Artoisplein. Voor heel Leuven beheert Dijledal meer dan 3.000 woningen. Dat aantal zal de komende jaren nog toenemen. "We gaan van 3.305 woningen naar 3.806. Dat is een groei van 15% . Vanuit Dijledal willen we samen met de stad op zoek gaan naar nieuwe opportuniteiten voor meer sociale huisvesting, ook in de buurgemeenten", besluit Stockman. 

Lees meer over