Snelrecht voor zakkenrollers

16 maart 2020 | 11u45 | Gepost door redactie
Dronken bromfietser geeft foutief kenteken op na ongeval en vertrekt
In de nacht van vrijdag op zaterdag 14 maart 2020 werd een 24-jarige man het slachtoffer van zakkenrollers op de Oude Markt. De man en zijn vriend werden benaderd door twee mannen die vertelden dat ze hun gsm kwijt waren. De vrienden hielpen hen zoeken en het ging er vriendschappelijk aan toe. Nadien bleek echter […]
Het bericht Snelrecht voor zakkenrollers verscheen eerst op Leuven Actueel.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 14 maart 2020 werd een 24-jarige man het slachtoffer van zakkenrollers op de Oude Markt. De man en zijn vriend werden benaderd door twee mannen die vertelden dat ze hun gsm kwijt waren. De vrienden hielpen hen zoeken en het ging er vriendschappelijk aan toe. Nadien bleek echter dat het gsm-toestel van één van de vrienden was verdwenen. De vrienden konden aan de politie de twee verdachten op de Oude Markt aanwijzen. Door de sluiting van de cafés was het plein namelijk erg verlaten.

Camerabeelden leidden de politie naar een bloembak in Den Tempst, waar de gestolen gsm werd aangetroffen, naast twee andere gsm’s. Het parket dagvaardde de meerderjarige verdachte, een 21-jarige man die illegaal in België verblijft, onmiddellijk in toepassing van het snelrecht. De minderjarige verdachte kreeg eveneens een snelle dagvaarding voor de jeugdrechtbank. Zij zullen in april moeten verschijnen.

Het bericht Snelrecht voor zakkenrollers verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over