Snelle dagvaarding voor inbraak in restaurant en diefstal van fiets

14 januari 2021 | 15u55 | Gepost door annpeeters
de klimop
In de nacht van dinsdag op woensdag 13 januari 2021 rond 3.30 uur werd er ingebroken in restaurant De Klimop aan het Martelarenplein in Leuven. Een elektrische fiets die in de zaal stond, werd meegenomen.

In de nacht van dinsdag op woensdag 13 januari 2021 rond 3.30 uur werd er ingebroken in restaurant De Klimop aan het Martelarenplein in Leuven. Het raam aan de voorzijde van de zaak werd ingeslagen. Een elektrische fiets die in de zaal stond, werd meegenomen. Eén getuige zag een man het raam inslaan en met de elektrische fiets door dat raam weer naar buiten klauteren. Hij verwittigde de politie. De politieploeg trof een kwartiertje later op het Martelarenplein een 28-jarige Poolse man aan die in het bezit was van een noodhamer, verschillende inbussleutels, een Engelse sleutel en een kniptang en twee gsm-toestellen. Hij had geen verklaring voor zijn aanwezigheid op het plein op dat nachtelijke uur. Hij had ook een mountainbike bij zich die gestolen zou zijn.

Een minuutje later sprak de politie een tweede Poolse man aan ter hoogte van het station. Hij had een schroevendraaier, een kniptang, twee hamertjes en een plooimes bij zich. In zijn rugzak staken de adapter van de gestolen elektrische fiets uit het restaurant en de powerbank die in het zakje van de fiets zat. De gestolen elektrische fiets stond wat verderop in de voetgangerstunnel onder het station.

Het parket dagvaardde de twee mannen op verdenking van diefstal met braak, diefstal en vereniging van misdadigers. Ze zullen zich in februari voor de strafrechter moeten verantwoorden.

Lees meer over