Sluipschutter zet Kessel-Lo op zijn kop

Julie Craemers
De eerste thriller van de Leuvense Julie Craemers (25) is verschenen. ‘Wraakzuchtig spel’ start in het Heuvelhofpark in Kessel-Lo, waar een seriemoordenaar het Leuvense onveilig maakt.

Het verhaal speelt zich af in Kessel-Lo (Leuven), waarbij een moordenaar zijn klopjacht begint in het Heuvelhofpark. Onder meer door de gele post-its die de sluipschutter na elke moord achterlaat, gaat Leuvens hoofdinspecteur Ellen Willems op zoek naar de dader. Maar dat blijkt veel moeilijker dan vooraf gedacht…

Al van jongs af aan is Craemers gepassioneerd door schrijven. Waar het begon met korte verhaaltjes en anekdotes, stapt ze nu over naar het grotere werk. “Al twee jaar suddert het idee om een thriller te schrijven, maar gek genoeg ben ik pas sinds corona écht in actie geschoten”, aldus Julie. Daarin zag ze het Heuvelhofpark als een perfecte startlocatie, dat met zijn verlaten gemeentehuis de juiste tristesse uitstraalt.

Zelf is Julie leerkracht geschiedenis in het Heilighartcollege in Tervuren, al hoopt ze via haar boek ‘Wraakzuchtig spel’ door te breken als schrijfster. “Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby, maar als mijn boek een succes wordt, hoop ik dat er nog meer thrillers zullen volgen.”

Sinds 17 februari is het mogelijk om het boek rechtstreeks bij de schrijfster te bestellen via julie_craemers@hotmail.com of https://www.facebook.com/julie.craemers. Daarnaast is het vanaf 26 februari beschikbaar op de webshop van Boekscout.

Lees meer over