Sister Sledge, Noordkaap en STIKSTOF op Het Groot Verlof

Sister Sledge
De eerste namen voor het Leuvense stadsfestival Het Groot Verlof zijn gekend.

Op de vrijdagse Beleuvenissen (7, 14 en 21 juli) vinden er als vanouds gratis concerten en dj-sets plaats op de Oude Markt, de Grote Markt, het Hogeschoolplein en de Vismarkt. Ook tijdens Half Oogst (11, 12 augustus) zal het er stomen.

Het stadsfestival brengt voor elk wat wils en haalt daarvoor absolute toppers naar de Dijlestad. Zo zakken op 12 augustus levende legendes af naar Leuven. De Amerikaanse zussen van Sister Sledge tekenden voor enkele tijdloze disco-klassiekers, van ‘Lost in music’, ‘He's the greatest dancer’ tot ‘We are family’. Soulvolle grooves die de Oude Markt zeker zal smaken.

Beleuvenissen
Maar eerst zijn er dus de Beleuvenissen die op vrijdag 7 juli starten. Op de tweede concertdag, 14 juli, brengt Noordkaap rock van eigen bodem naar LeuvenStijn Meuris zal de Oude Markt als vanouds opzwepen met nummers die iedereen kan meezingen - denk ‘Arme Joe’, ‘Satelliet Suzy’ en ‘Ik hou van u’. We hebben ook zo’n vermoeden dat ‘Druk in Leuven’ de revue zal passeren.

Nog een topper uit eigen land: STIKSTOF. De hiphopgroep is het geesteskind van Zwangere Guy en zijn broeders Jazz en Astrofisiks, met live begeleiding van DJ Vega. STIKSTOF brengt op 21 juli de lyrics van de pleintjes naar de Leuvense Oude Markt. Hun live-optredens zijn kolkend, hun raps een vergrootglas voor hun leven, hun generatie en hun stad, Brussel. 

Drukke agenda
Naast Beleuvenissen en Half Oogst is er dit jaar ook weer Hapje -Tapje. Die culinaire hoogdag vindt zoals altijd plaats op de eerste zondag van augustus (6 augustus). Noteer ook Vlaanderen zingt (22 juli) en Leive Vloms (28 juli) alvast in je agenda.

Lees meer over