Simone (89) vraagt plaatje aan voor vriend Robert

23 december 2020 | 09u53 | Gepost door annpeeters
Simone en Robert
Simone verblijft in woonzorgcentrum 'Edouard Remy' in Leuven. Iedere dag krijgt ze bezoek van haar vriend en mantelzorger Robert Nackaerts (69). In het verzoekprogramma van De Warmste Week van Studio Brussel vroeg Simone een plaatje aan voor haar beste vriend. Ze kennen elkaar al 44 jaar en betekenen enorm veel voor elkaar.

Simone (officieel Simona) Morissens woonde heel haar leven met haar zus Yvonne samen in de Platte Lostraat in Kessel-Lo. Robert was vele jaren een vriend des huizes die paraat stond als er klusjes gedaan moesten worden. Het drietal was onafscheidelijk en trok er geregeld samen op uit. Toen Yvonne overleed, bleef Robert voor Simone zorgen. Als thuiszorg niet meer lukte, verhuisde Simone naar woonzorgcentrum Eduard Remy.

Elke dag brengt Robert haar een bezoekje en voor de uitbraak van het coronavirus maakte hij geregeld een wandeling met Simone. In haar rolstoel duwde hij haar zelfs tot aan haar huis in de Platte Lostraat. Voor deze uitstapjes stak corona een stokje, maar de dagelijkse bezoekjes moesten niet wijken voor het virus. Van voor het raam stond Robert ook dit jaar alle dagen klaar om Simone een hart onder de riem te steken. Tot drie keer per dag kwam hij zwaaien aan het raam en ondertussen belden ze elkaar.

Omdat Simone de inspanningen van Robert enorm apprecieert, vroeg ze een plaatje aan in het verzoekprogramma van De Warmste Week van Studio Brussel. De radiozender maakt deze week live uitzendingen vanuit Leuven. "De Roos van Ann Christy is een nummer dat voor ons altijd speciaal zal zijn", zegt Simone. "Ik ken Robert al 44 jaar en hij is mijn beste vriend, hij betekent alles voor mij. Ik ben heel dankbaar voor alle mooie momenten die we samen al hebben beleefd en voor de goede zorgen waarmee Robert mij omringt."

Robert bedankte Simone op 'hun plekje' met een echte roos: "Ik hoop dat we nog vele jaren samen mogen zijn en dat ik al die jaren nog voor haar mag zorgen."

Lees meer over