Shop&Go-fietsenstalling aan het stadskantoor voor kort parkeren

24 februari 2020 | 16u24 | Gepost door redactie
Shop&Go-fietsenstalling aan het stadskantoor voor kort parkeren
Meer en meer mensen nemen de fiets, maar het is niet altijd gemakkelijk om deze correct te stallen in de onmiddellijke buurt van de bestemming. Vooral bij het doen van korte boodschappen is dat belangrijk, omdat er dan graag dichtbij geparkeerd wordt. Aangezien het stadsbestuur een actief fietsbeleid wil voeren, vraagt N-VA nu om plaatsen te voorzien voor fietsers die kort willen parkeren.
Het bericht Shop&Go-fietsenstalling aan het stadskantoor voor kort parkeren verscheen eerst op Leuven Actueel.

Gemeenteraadslid Debby Appermans: “De invoering van Shop&Go-fietsparkings kan technologisch op een eenvoudige manier gerealiseerd worden. Op je bestemming open je een fietsslot in het fietsrek (bijv. een hoefijzerslot op de voorband) met een betaalkaart of identiteitskaart. Je plaatst je fiets en een timer noteert je aankomst. Wie binnen de 45 minuten opnieuw vertrekt, kan het slot kosteloos openen met zijn kaart. Langer parkeren dan voorziene tijd levert een boete op.”

De technologie hiervoor is grotendeels beschikbaar, maar het stadsbestuur kan wel een oproep doen aan de Leuvense hightech- en fintech-bedrijven en opleidingscentra om een proefproject uit te werken. “Voor het stadskantoor is de wandelboulevard nu ook opgesteld voor fietsers,” zegt gemeenteraadslid Veerle Bovyn: “Dat lijkt mij de ideale plaats om de eerst Shop&Go-plaatsen voor fietsers te voorzien. Dit maakt alleszins een bezoek aan het stadskantoor met de fiets heel wat gemakkelijker. Als er voldoende plaatsen voorzien zijn, moet niemand nog een plaatsje zoeken in de overvolle ondergrondse fietsenparking. Bij een goede werking en een positieve evaluatie kan het systeem verder uitgebreid worden naar andere plaatsen in de stad, zoals de drukke winkelstraten.”

Het bericht Shop&Go-fietsenstalling aan het stadskantoor voor kort parkeren verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over