Serviceclubs schenken De Bakermat 6.000 euro voor doptones

cheque
De serviceclubs Fifty One Club Leuven en Kiwanis Oud-Heverlee hebben dinsdag 22 juni vzw De Bakermat een cheque ter waarde van 6.000 euro geschonken. De clubs brachten dat bedrag bij elkaar met een moederdagactie afgelopen mei. De Bakermat kan daarmee zes doptones aanschaffen.

Fifty One Club Leuven en Kiwanis Oud-Heverlee sloegen dit voorjaar de handen in elkaar om in het kader van de ‘dienst aan de gemeenschap’ vzw De Bakermat te helpen bij het aanschaffen van doptones. Met die doptones kunnen de harttonen van het ongeboren kind beluisterd worden. VZW De Bakermat zet die in bij hun huisbezoeken en consultaties in huisartsenpraktijken en wijkgezondsheidscentra. Beide clubs zetten zich actief in voor het verbeteren van de leefwereld van kinderen. De activiteiten van vzw De Bakermat sluiten daar perfect op aan.

De twee serviceclubs stelden moederdaggeschenken samen (terrasplanten en pralines) die de leden tijdens het moederdagweekend aan huis afleverden. Het idee achter de actie was dat met zo’n geschenk niet alleen de moeders van vandaag, maar ook de moeders van morgen de komende jaren van hun moederdag kunnen genieten. Fifty One Club Leuven, Kiwanis Oud-Heverlee brachten samen met De Bakermat meer dan 250 geschenkpakketten aan de man.

VZW De Bakermat

VZW De Bakermat is in 1983 opgericht als een Expertisecentrum rond zwangerschap, geboorte en borstvoeding om vrouwen beter te informeren, te omkaderen en te ondersteunen tijdens hun zwangerschap en na hun bevalling. “Vooral de meest kwetsbare gezinnen kan je enkel bereiken in hun biotoop: in hun wijkgezondheidscentrum, in hun huisartsenpraktijk of bij hen thuis. Hier wil De Bakermat volop op inzetten. Dit betekent dat elke vroedvrouw goed uitgerust moet zijn om ook op verplaatsing kwaliteitsvolle consultaties te kunnen doen. Deze 6 doptones zijn dan ook een godsgeschenk. De vroedvrouwen van De Bakermat danken beide serviceclubs van harte.”

Fifty One Club Leuven

De Fifty One Club Leuven maakt deel uit van Fifty One International. De Leuvense Fifty One Club werd opgericht in 1971 en is één van de oudste FOC-clubs van ons land.  De waarden van FOC International zijn ‘vriendschap, achting en verdraagzaamheid’. De ‘Dienst aan de Gemeenschap’ is daarbij fundamenteel. De club werft in het kader daarvan fondsen voor goede doelen in het Leuvense. Sinds 2016 profileert FOC International zich als verdediger van de Rechten van het Kind in de meest ruime zin van het woord.

Kiwanis Oud-Heverlee

Kiwanis Oud-Heverlee is een jonge serviceclub die door vriendschap ten dienste staat van de kinderen van de wereld. De club organiseert sinds 2007 tientallen projecten in Oud-Heverlee en daarbuiten. Het engagement van de club richt zich voornamelijk op de noden van kinderen binnen de gemeente zelf maar ook provinciaal, nationaal en zelfs internationaal. Kiwanis Oud-Heverlee zal alles in het werk stellen om kinderen gelukkiger te maken.

Fuif

Op 30 oktober 2021 organiseert Kiwanis Oud-Heverlee in cc de borre in Bierbeek een fuif voor het goede doel. Zet je dansschoenen al maar klaar.

Lees meer over