School De Wijnpers tevreden met nieuwe bushalte

18 december 2019 | 10u36 | Gepost door redactie
School De Wijnpers tevreden met nieuwe bushalte
Beide bushaltes op de ring van Leuven ter hoogte van De Wijnpers en Ten Wijngaard krijgen stilaan vorm en worden in het voorjaar van 2020 verder afgewerkt. De bushalte aan de binnenring kan vanaf 6 januari door De Lijn bediend worden. De andere bushalte aan de overkant van de ring wordt in het voorjaar nog verder afgewerkt. In de huidige planning kunnen beide haltes na de Krokusvakantie operationeel zijn.
Het bericht School De Wijnpers tevreden met nieuwe bushalte verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Alle actoren hebben hun uiterste best gedaan om in een hels tempo de bushalte aan De Wijnpers te realiseren. Namens de Wijnpers wensen we iedereen te bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt. Ook de werknemers, Stad Leuven, de provincie om mee aan de kar te trekken. Een groeiende school met 750 leerlingen (+ 60 lln afgelopen jaar) en 145 leerkrachten is op deze manier vlotter bereikbaar. We kijken ook uit naar de halte op de buitenring na de krokusvakantie”, zegt Bart Van den Bosch namens school De Wijnpers.

Vervoersmaatschappij De Lijn bevestigt dat de bushalte aan de binnenring ter hoogte van school De Wijnpers na de Kerstvakantie vanaf 6 januari 2020 bediend zal worden. Het toegangspad naar de bushalte kan al gebruikt worden, maar krijgt in het voorjaar nog een afwerklaag in waterdoorlatende verharding. Als veiligheidsmaatregel worden langsheen het traject ook nog hekken geplaatst tot de finale omheining in het voorjaar afgewerkt is. Die laatste aanpassingen gebeuren tijdens het voorjaar 2020 buiten de ochtend en avondspits van de school.

De Lijn voorziet aan de binnenring vanaf 6 januari een tijdelijke haltepaal ‘De Wijnpers’ waarbij de volgende lijnen zullen bediend worden:

Lijn 601 BinnenringbusLijn 658 Kortenberg – Leuven stationLijn 318 Brussel – Moorsel – Leuven stationLijn 651 Zaventem – Everberg/Meerbeek – Leuven stationLijn 395 Overijse – Huldenberg – Leuven station

Let op: Ook de snelbuslijn 410 rijdt hier voorbij, maar bedient halte De Wijnpers niet.

Voor de ingebruikname van de halte aan de buitenring ter hoogte van Ten Wijngaard is het volgens de huidige planning nog even wachten tot na de Krokusvakantie.

Het bericht School De Wijnpers tevreden met nieuwe bushalte verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over