School De MET krijgt 5.000 euro subsidies van de provincie

Elke
De provincie Vlaams-Brabant investeert 29.314,7 euro in 8 innovatieve projecten van scholen uit Diest, Leuven, Opwijk, Roosdaal, Wemmel en Zaventem en van de organisatie MD Management. Daarmee steunt ze creativiteit, techniek en innovatie in het onderwijs.

“Vlaams-Brabant is een creatieve en dynamische regio. Innovatie is de motor van ontwikkeling. En onderwijs is de ideale plaats om die vernieuwing aan te moedigen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs. “Daarom investeren we in onderwijsinstellingen, leerkrachten en leerlingen die uitdagingen aangaan, inspelen op recente ontwikkelingen en problemen op een creatieve manier proberen op te lossen. Op die manier komen de leerlingen met een stevige bagage op de arbeidsmarkt.”

De MET krijgt 5.000 euro

De Leuvense school DE MET gaat binnen de studierichtingen menswetenschappen en economie van de tweede graad zoveel mogelijk interactie tussen de leerlingen onderling en de wereld buiten de school mogelijk maken. Zo mogen leerlingen uit hetzelfde domein een dag op een zinvolle locatie gaan werken. DE MET ging daarvoor een samenwerking aan met De Wingerd en met enkele bedrijven. Een dag per week werken ze op deze locaties en krijgen ze de kans om daar ook mee te lopen en te leren uit de context waarin ze aan het werk zijn. Voor dit project maakt de Provincie 5.000 euro vrij.

Project 'Educatieve Leermiddelen op de Speelplaats’ van UC Leuven vzw krijgt 5.000 euro

Dit project brengt kwalitatieve en duurzame spelmaterialen/speeltoestellen op de speelplaats. Deze materialen spreken leerlingen aan en dagen hen uit tot het ontdekken en ontwikkelen van technische en STE(a)M vaardigheden.

Lees meer over