Scholengroep Archipel koopt voor 100.000 euro aan CO2-meters

3 december 2021 | 16u20 | Gepost door redactieleuven…
Boven-Lo
Scholengroep Archipel heeft recent geïnvesteerd in CO2-meters. Daar werd een budget voor uitgetrokken van 100.000 euro voor de veertien kleuter- en lagere scholen. "Met de nieuwe maatregelen hopen we eindelijk duidelijkheid te hebben", zegt Dieter Peeters, directeur van de Adbijschool in Vlierbeek. 

Bij basisschool Vlierbeek en Boven-Lo reageren ze gematigd op de nieuwe coronamaatregelen die vanaf maandag ingaan voor de lagere scholen. "Wij zijn altijd blij als de scholen kunnen open blijven, maar het zal weer een boeiende periode worden", zegt directeur Jeroen Vandenbussche van het schooltje in Boven-Lo. "We gaan uitvoeren wat er van ons verwacht wordt. Tot dusver was er veel chaos en onduidelijkheid, ik hoop dat dit nu een beetje weggewerkt wordt. De besmettingen in onze school vallen al bij al nog mee. We merken ook dat in het vijfde en zesde leerjaar de mondmaskerplicht wel z'n effect heeft. Daarentegen hebben we in de kleuterschool wel een klas in quarantaine gehad en bleven veel kleuters afwezig. Wij hadden al enkele CO2-meters in onze klas, maar nog niet voldoende. We geven ook les met open ramen en deuren en iedereen is ingeduffeld met een seuzeke", aldus Vandenbussche. 

Zijn collega Dieter Peeters, directeur van de abdijschool in Vlierbeek, vult aan: "Die afkoelingsperiode kan ik alleen maar toejuichen. Je ziet dat in onze scholengroep corona afwisselend toeslaat. Het wisselt echt af. Maar het heeft geen zin als wij streng zijn en kinderen in het weekend samenkomen op de jeugdbeweging natuurlijk."

Veertien kleuter- en lagere scholen uit Leuven, Herent, Oud-Heverlee, Huldenberg en Bertem werken samen onder de naam Archipel. Het gaat om dertien kleuter- en lagere scholen en de ziekenhuisschool van UZ Leuven. Acht van die dertien scholen komen uit Leuven zelf: de kleuter- en lagere school van het Heilig Hartinstituut in Heverlee, Basisschool Sint-Norbertus, Kleuterschool Blauwput 'De Speelkriebel', Basisschool De Zonnebloem, Basisschool Vlierbeek, Basisschool Boven-Lo en Lagere school Blauwput 'De Mozaïek'. Twee scholen van Archipel liggen in Oud-Heverlee: Basisschool Sint-Joris-Weert en Basisschool Heilig Hartinstituut. Verder maken ook Basisschool Pastoor De Clerck uit Herent, Basisschool De Bolster uit Neerijse en Basisschool De Waaier uit Bertem deel uit van Archipel. Er zullen in totaal 580 CO2-meters geleverd worden, dat zijn ook de secundaire scholen bijgerekend.

Lees meer over