Sanda Dia deed vakantiewerk om te kunnen toetreden tot studentenclub Reuzegom

11 maart 2023 | 09u43 | Gepost door redactie
Sanda Dia
Het lidgeld van de nu opgedoekte studentenclub Reuzegom bedroeg 180 euro, maar Sanda Dia moest ook nog eens 400 euro extra inbrengen, zo meldt De Morgen. Een bedrag waarvoor hij vakantiewerk deed.

In 2018 kwam de 20-jarige student Sanda Dia om het leven als gevolg van de fysieke mishandeling die hij onderging tijdens de dertig uur durende doop bij studentenclub Reuzegom. Speurders namen tijdens het onderzoek onder andere de laptop van Reuzegom praeses J.J. in beslag. Daarop vonden ze een aantal zorgwekkende bestanden.

Uit een financieel document dat op de laptop gevonden werd, blijkt dat schachten naast het lidgeld van de club ook nog een bedrag van 400 euro aan sponsorgeld moesten binnenbrengen. Sommigen haalden sponsorgeld op bij handelszaken of notaris- en advocatenkantoren, maar Sanda Dia deed dat niet. Volgens het gevonden bestand bracht Sanda het bedrag van 400 euro in van zijn eigen spaargeld, geld waarvoor hij vakantiewerk deed op Tomorrowland en in een hockeyclub. 

Een ander document droeg de titel 'Examen vrage...', zonder 'n' inderdaad. Op de inhoud van dit document is de rechtbank niet ingegaan. 

Ook het draaiboek van de studentendoop die tot Sandas dood zou leiden, stond op de laptop. Dit draaiboek gaat al jaren mee en wordt overgemaakt van preases tot preases. 

Het proces tegen de Reuzegommers wordt maandag 13 maart 2023 hervat voor de rechtbank van Hasselt. 

Lees meer over