Sancta Maria vrolijkt Leuvenaars tijdens poëzieweek op met babbels en tekeningen

30 januari 2021 | 11u16 | Gepost door annpeeters
groepsfoto
Een groep leerlingen uit het eerste middelbaar van Sancta Maria is de negatieve coronaspiraal grondig beu. Ze besloten om op gedichtendag de stad in te trekken en de inwoners van enkele Leuvense straten op te vrolijken met gedichten en tekeningen.

Een handvol nieuwe varianten en een grote dosis vaccinonzekerheid, 2021 heeft de hoge verwachtingen om terug te keren naar het vrije leven vooralsnog niet ingelost. Ook voor de leerlingen van Sancta Maria is de coronacrisis een zware dobber, maar van nog meer klagen willen ze duidelijk niet weten. Een groepje eerstejaars besloot daarom om mensen die het moeilijk hebben een spreekwoordelijk schouderklopje te geven.

“De poëzieweek is gestart en het onderwerp dit jaar is ‘Samen’. Dat inspireerde ons om op een veilige manier naar enkele Leuvense woonwijken te trekken om een praatje te slaan en vooral even tijd te nemen om te luisteren naar de verhalen van de mensen. Als de Leuvenaars ervoor openstonden, droegen we ook een gedichtje voor en tekenden we ons embleem (een smiley) op het raam”, vertelt eerstejaars Elianne Zijlstra.

“Die vrolijke emoticon lijkt makkelijk, maar de tekening heeft ook een symbolische betekenis. We horen de afgelopen weken dat de Britse en Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus besmettelijker is, maar een zaak zal het virus nooit klein krijgen: onze glimlach is duizend keer besmettelijker dan welk virus ook”, voegt leerkracht Michiel Crijns toe.

De leerlingen lieten vrolijke sporen na in de Bankstraat en de Heilige-Geeststraat. “Als de mensen maar weten dat we blijven lachen achter ons masker. Gelukkig mogen we naast de klassieke lessen met mondmasker ook zulke dingen beleven op school. Zo maakten we vandaag kennis met een vrouw die tranen in de ogen kreeg van ons bezoekje, ons hart brak echt. Nu is het vooral uitkijken naar de dag waarop we onze glimlach weer echt kunnen tonen”, besluit leerling Fien Versonnen.

leerlingen sancta maria
leerlingen sancta maria
leerlingen sancta maria
leerlingen sancta maria

Lees meer over