Sancta Maria maakt raamtekeningen voor rusthuisbewoners

16 oktober 2020 | 09u58 | Gepost door annpeeters
Dijlehof
Een groep eerstejaars van Sancta Maria Leuven trok naar woonzorgcentrum Dijlehof om haar bewoners en het personeel een hart onder de riem te stoppen in deze sombere coronatijd. Hun bezoekje, de raamtekeningen en de dansjes werden alvast erg gesmaakt.

“Het is heel erg moeilijk om vandaag nog met mensen of organisaties in contact te treden. Daarom bedachten we samen met onze leerlingen een manier waarop we toch konden verbinden, zonder daardoor de gezondheid van de bewoners in gevaar te brengen”, vertelt Michiel Crijns, leraar op Sancta Maria Leuven.

“Eerst leken de ramen tussen de oudjes en de leerlingen nog een fysieke barrière, maar als snel kwamen de leerlingen op het idee om dat glas een vrolijke dimensie te geven door er hoopgevende tekstjes en tekeningen op aan te brengen. Komende tijd zullen de bewoners hopelijk nog vaak aan onze visite herinnerd worden, want de schrijfsels blijven nog een tijdje staan.”

Om de mistroostige gevoelens helemaal te verdrijven, voerden de leerlingen ook nog enkele dansjes op. “Een van de bewoners liet zich ontvallen dat het de ‘mooiste namiddag’ was die ze in tijden had beleefd. Dan zijn we met verve in onze missie geslaagd”, aldus Crijns.

Dijlehof
tekst
raamtekeningen

Lees meer over