Sancta Maria Leuven blikt eigen journaal in

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Enkele leerlingen en leerkrachten van Sancta Maria in Leuven namen een
‘nieuwsuitzending’ op om lagere schoolkinderen te overtuigen voor Sancta te
kiezen.

In maart loopt het traditioneel storm in de Leuvense secundaire scholen, kinderen van de lagere school gaan dan samen met hun ouders op zoek naar een geschikte middelbare opleiding. Omdat corona dit jaar geen fysieke openschooldagen toelaat, werkten enkele personeelsleden en leerlingen van SML een heuse ‘journaaluitzending’ uit.

“Het idee om zo’n journaal in te blikken is heel organisch ontstaan. In een normale jaargang krijgen we honderden ouders en kinderen over de vloer. In veel gevallen weten we die mensen met een persoonlijke benadering van ons sterk schoolproject te overtuigen, dus gingen we op zoek naar een vorm die onze oude aanpak het meest benadert”, vertelt leraar Michiel Crijns, die de regie van de opnames verzorgde.

Algemeen directeur Willy Lemmens nam de functie van ‘nieuwsanker’ graag op zich. “Als er een iemand die uitzending moest presenteren, dan was het wel onze directeur. Willy is al meer dan 30 jaar architect van SML, hij maakte van het eerder bescheiden Sancta een begrip in de ruime regio. Zijn flair en mensgerichte aanpak heeft in het verleden al veel ouders en kinderen over de streep getrokken. We geloven dat hij als gastheer ook nu weer onze school geweldig vertegenwoordigt. Ondanks de verdomd moeilijke tijd, blijven we hoe dan ook fier op de mooie dingen die op onze campussen dagelijks gebeuren”, besluit Crijns.
De journaaluitzending is integraal te bekijken op www.sml.be.

Willy Lemmens
Directeur Willy Lemmens stelt de school voor.
michiel
Foto's: Michiel Crijns

Lees meer over