Rudi Holemans krijgt zevende dangraad uitgereikt

9 juni 2019 | 23u24 | Gepost door redactie
Rudi Holemans krijgt zevende dangraad uitgereikt
Tijdens de examens voor dangraden van de Vlaamse Karate Associatie (VKA), werd door de gradencommissie de 7e dangraad uitgereikt aan Rudi Holemans, voorzitter en sensei (hoofdtrainer) van Karateclub Samoerai Leuven.
Het bericht Rudi Holemans krijgt zevende dangraad uitgereikt verscheen eerst op Leuven Actueel.

In het Karate-do geeft de kleur van de gordel het niveau van de drager aan; een beginner heeft een witte gordel, waarna geel, oranje, groen, blauw en 3 bruine gordels volgen (kyu-graden). Na de bruine gordel dient men examens af te leggen voor zwarte gordels (dan-graden) voor de examencommissie van de leerschool, bestaande uit juryleden die een hogere dangraad hebben. Vanaf 6e dan mag men een rood-wit geblokte gordel dragen.

“Hogere dangraden kunnen worden uitgereikt op grond van verdienste voor het Karate. Om deze graad te verkrijgen moet men in de federatie opgevallen zijn als atleet, scheidsrechter, inrichter van stages en wedstrijden, lid zijn of geweest zijn in commissies, beheerraad of stijlgroep van de federatie. Ook een clubtrainer die al jaren actief is als drijvende kracht achter zijn club komt in aanmerking”, zegt Ludo Binnard, Secretaris van Karateclub Samoerai Leuven.

Kandidaturen worden uitsluitend behandeld door de Gradencommissie van de leerschool en men ontvangt deze 7e dan pas, na grondige evaluatie van de kandidaat. “Rudi Holemans, die met Karate-do begon in 1974 en het ondertussen ook al 45 jaar beoefent, voldeed aan al deze voorwaarden.” Het is de eerste maal in de geschiedenis van de Leuvense club dat een dergelijke eregraad aan iemand wordt uitgereikt. “Wij zijn er dan ook bijzonder trots op, dat hem, een man die van Karate-do zijn ‘Weg’ heeft gemaakt, deze eer te beurt valt.”

Naast hoofdtrainer en voorzitter van KC Samoerai Leuven, is Rudi Holemans ook nog Ondervoorzitter van de Vlaamse Karate Federatie, Voorzitter VKF Vlaams-Brabant, Lid Gradencommissie en lid Raad van Bestuur van de Vlaamse Karate Associatie.

Het bericht Rudi Holemans krijgt zevende dangraad uitgereikt verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over