Rotary Leuven zoekt nog 40 laptops voor buurtwerk ’t Lampeke

19 April 2020 | 11u18 | Gepost door redactie
Rotary Leuven zoekt nog 40 laptops voor buurtwerk ’t Lampeke
De Paasvakantie loopt ten einde, en de scholen blijven voorlopig nog gesloten. Nieuwe leerstof wordt digitaal aangeboden, maar hiermee stijgt de stress bij de kwetsbare gezinnen van buurtwerk ’t Lampeke. De telefoon staat er roodgloeiend, omdat vele gezinnen niet over de mogelijkheid beschikken om hun kinderen digitaal les te laten volgen. Ze hebben heel veel […]
Het bericht Rotary Leuven zoekt nog 40 laptops voor buurtwerk ’t Lampeke verscheen eerst op Leuven Actueel.

De Paasvakantie loopt ten einde, en de scholen blijven voorlopig nog gesloten. Nieuwe leerstof wordt digitaal aangeboden, maar hiermee stijgt de stress bij de kwetsbare gezinnen van buurtwerk ’t Lampeke. De telefoon staat er roodgloeiend, omdat vele gezinnen niet over de mogelijkheid beschikken om hun kinderen digitaal les te laten volgen. Ze hebben heel veel schrik dat hun kinderen leerachterstand zullen oplopen.

Rotary Club Leuven zet een gecoördineerde actie op en lanceert hiermee een warme oproep aan iedereen om gehoor te geven aan de noodkreet van vzw ’t Lampeke, en oude laptops/tablets een tweede leven te schenken op plaatsen waar ze nu heel hard nodig zijn. Heeft u tijdens de opruimwerken in uw kot oude toestellen gevonden die u niet meer gebruikt en eigenlijk weg mogen, doe er iemand een groot plezier mee! Rotary Club Leuven zal de coördinatie en her-installatie organiseren om ervoor te zorgen dat ze terecht komen waar ze nodig zijn.

“Dit is dringend. Buurtwerk ’t Lampeke wil de komende week ervoor zorgen dat elk door hen ondersteund gezin zeker over 1 laptop/tablet beschikt. Dit zal nog te weinig zijn in die gezinnen waar bv 4 schoolgaande kinderen zijn, waarvan er 2 in lager onderwijs en 2 in middelbaar zitten en ze allemaal tegelijkertijd les moeten volgen. Maar het is een start. Tegelijkertijd wordt er met de Leuvense scholen overlegd om lessen wat te spreiden zodat gezinnen afspraken kunnen maken wie wanneer de pc mag gebruiken. Samen kunnen we dit, en we hopen op uw hulp. Spread the word, en laat van u horen via laptops@rotaryleuven.be.

Het bericht Rotary Leuven zoekt nog 40 laptops voor buurtwerk ’t Lampeke verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over