Rolf en Marieke fietsen van Leuven naar Nieuwegein in Nederland om geld in te zamelen voor rolstoelbus voor Liam

Liam
Op 2 september fietsen Rolf en Marieke van Leuven naar Nieuwegein. Ze verbinden hiermee Liams geboorteplek Nieuwegein met de universiteit van Leuven, waar onderzoek gedaan wordt naar metabole ziektes.

Liam is bijna 4 jaar en heeft in zijn korte leventje al veel voor zijn kiezen gehad door zijn chronische ongeneeslijke stofwisselingsziekte CDG type 1a. Het is een vrolijk ventje, ondanks dat hij zich lastig kan uitdrukken, omdat hij niet kan praten en helaas niet kan lopen.  Hij is zorg- en rolstoelafhankelijk, maar hij weet goed wat hij wel en niet wil. 

Liams ouders proberen met hem een zo normaal mogelijk leven te leiden. Binnenkort krijgt Liam zijn eerste rolstoel, maar dan stelt zich meteen een praktisch probleem. De verplaatsingen, hoe krijgen de ouders van Liam alles in de wagen?

De gemeente Nieuwegein zal de kosten van de inrichting van een rolstoelbus op zich nemen, maar voor de aankoop moeten de ouders zelf zorgen. Daarom hebben Myrthe en Thijs, vrienden van ouders Rolf en Marieke, een crowdfunding gekoppeld aan een fietstocht van Leuven naar Nieuwegein. Op 2 september fietsen Rolf en Marieke van de Leuvense universiteit, hét onderzoekscentrum voor metabole ziektes, naar het geboortedorp van Liam. 

Met die fietstocht van ongeveer 170 km willen ze aandacht vragen voor zijn aandoening en geld ophalen voor de rolstoelbus.

Lees meer over