ReuzeLeuven lanceert bier en slaat de handen in elkaar met CIRKL

12 maart 2020 | 15u11 | Gepost door redactie
ReuzeLeuven lanceert bier en slaat de handen in elkaar met CIRKL
Op zaterdag 16 mei 2020 trekt de driejaarlijkse stoet van ReuzeLeuven opnieuw door de stad. Voor deze vierde editie van de reuzenstoet bundelt ReuzeLeuven de krachten met CIRKL, het circusfestival van Leuven. En brouwerij Luvanium lanceert een nieuw bier: het Reuzebier.
Het bericht ReuzeLeuven lanceert bier en slaat de handen in elkaar met CIRKL verscheen eerst op Leuven Actueel.

In 2013 pakten de Mannen van 73 (van de Leuvense Jaartallen) als stunt uit met reuzin Fiere Margriet én een reuzenstoet ‘ReuzeLeuven’. Dit was een boost voor de Leuvense reuzencultuur. Het aantal Leuvense reuzen groeide. Na een tweede stoet in 2014 werd beslist er een vast driejaarlijks feest van te maken.  Vandaag telt Leuven zeven actieve reuzen: Jan Van den Graetmolen, Kobe Koeienschieter, Fiere Margriet, prinses Nela, Da Tong, Iris en Jean Richard II. En zijn er bovendien nieuwe reuzen in de maak: twee Poolse reuzinnen en een Filipijnse reus. Ze zullen zich op zaterdag 16 mei, tijdens de vierde editie van ReuzeLeuven voor het eerst aan de Leuvenaar tonen.

Reuzenstoet op 16 mei
Na de vorige succesvolle ReuzeLeuvenstoet in 2017 slaat  ReuzeLeuven voor de vierde editie op 16 mei de handen in elkaar met CIRKL, het circusfestival van Leuven. Naast 25 reuzen zullen ook circusacts en circusartiesten (o.a. van Cirkus In Beweging) mee in de stoet lopen. De reuzenstoet start om 11.30 uur op het Martelarenplein en eindigt rond 14.30 uur in het Sluispark. Daar neemt CIRKL het programma over.

Het parcours van de stoet door de binnenstad is volledig verkeersvrij, zodat het publiek de reuzen goed en rustig kan bewonderen. De nieuwe Leuvense reuzen zullen ook halt houden op de Grote Markt, waar ze in aanwezigheid van burgemeester en schepenen, hun geboorteakte in ontvangst nemen. Reus Da Tong zal hier ook gedoopt worden.

Luvanium Reuzebier
Ter ere van de stoet en de Leuvense reuzen lanceert brouwerij Luvanium een nieuw bier: het Reuzebier. Een nieuw, zacht blond bier (8,5%) naar Leuvense traditie gebrouwen met gerst en veel tarwe. Het bier is gehopt met twee hopsoorten: Centennial en Mosaic. Hop Centennial staat symbool voor de eeuwenoude reuzentraditie en hop Mosaic verwijst naar de diversiteit van de Leuvense reuzen. Dit Luvanium Reuzebier werd speciaal voor ReuzeLeuven gebrouwen en is vanaf nu te koop in de verkooppunten van Luvanium en Leuvense biercafés.

Meer info over het gedetailleerde programma van de stoet en de nieuwe Leuvense reuzen volgt begin mei op www.erfgoedcelleuven.be/reuzeleuven?utm_source=rss&utm_medium=rss.

Het bericht ReuzeLeuven lanceert bier en slaat de handen in elkaar met CIRKL verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over