Responsible Young Drivers warmen op voor de 28ste Nieuwjaarsactie

8 december 2019 | 09u57 | Gepost door redactie
Responsible Young Drivers warmen op voor de 28ste Nieuwjaarsactie
Responsible Young Drivers Vlaanderen gaf het officiële en feestelijke startschot voor de 28ste Nieuwjaarsactie. De eerste vrijwilligers van de verkeersveiligheidsorganisatie legden hun rijtest af. Dit jaar verwelkomt de organisatie ook enkele ‘warme’ vrijwilligers die zich opgaven via de vrijwilligersprojecten van de Warmste Week.
Het bericht Responsible Young Drivers warmen op voor de 28ste Nieuwjaarsactie verscheen eerst op Leuven Actueel.

Zoals ieder jaar staan de Responsible Young Drivers klaar om tijdens de nieuwjaarsnacht feestvierders met hun eigen wagen naar huis te brengen. De vzw roept op om eerst en vooral na te denken over een alternatief, zoals bijvoorbeeld een taxi, het openbaar vervoer of meerijden met een nuchtere vriend. Voor wie tijdens nieuwjaarsnacht toch een glaasje te veel op heeft, biedt Responsible Young Drivers een gratis en veilige noodoplossing aan.

Tijdens de Nieuwjaarsactie staat de veiligheid van de vrijwilligers en de passagiers voorop. Daarom organiseert Responsible Young Drivers ook dit jaar rijtesten. In samenwerking met rijschool Traffix en onder het toeziend oog van Luc Van Bogaert werden de vrijwilligers beoordeeld op hun houding, rijstijl en het naleven van de wegcode. De eerste rijtesten waren alvast een groot succes. Alle vrijwilligers, inclusief de ‘warme’ vrijwilligers, die deelnamen slaagden en zijn klaargestoomd om Nieuwjaar ongevalvrij in te zetten.

Feestvierders van alle leeftijden kunnen de vrijwilligers bereiken op 1 januari 2020 tussen middernacht en 5 uur ’s morgens op het nummer 0902/12345.  Er zijn vrijwilligers in elke stad en gemeente. Let wel, vrijwilligers brengen je alleen naar huis en niet naar een volgend feestje. Ze rijden met jouw wagen en brengen je gratis veilig thuis. Op voorhand reserveren kan niet.  Meer info op https://responsibleyoungdrivers.be/?utm_source=rss&utm_medium=rss.

 

Het bericht Responsible Young Drivers warmen op voor de 28ste Nieuwjaarsactie verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over