Regionale Landschappen in Vlaams-Brabant vanuit de lucht

6 juni 2019 | 18u15 | Gepost door redactie
Regionale Landschappen in Vlaams-Brabant vanuit de lucht
De vijf regionale landschappen van Vlaams-Brabant lanceren met trots 10 landschapsfilmpjes die gemaakt werden in de streek. Het prachtige en gevarieerde landschap komt door de drone-luchtopnames helemaal tot zijn recht.
Het bericht Regionale Landschappen in Vlaams-Brabant vanuit de lucht verscheen eerst op Leuven Actueel.

In elk van de filmpjes komt een stukje van de werking van een regionaal landschap aan bod. Het overzichtsfilmpje geeft knap weer wat de regionale landschappen doen om de streek mooier te maken.

Zo maakt u in de filmpjes kennis met de Holle wegen en hun landschappelijk erfgoed in Loonbeek (Huldenberg). Een fruitteler van Kortenaken vertelt in het filmpje Meer natuur voor pittig fruit welke maatregelen er door het regionaal landschap genomen werden om meer bijen aan te trekken. In Gooik kan u kennis maken met de Herder van het Pajottenland en zijn schapen.
In Holsbeek kan je Spelend genieten van de natuur. In Asse kan je mee genieten van het karaktervolle landschap van Kruisborre. De Demer in beweging  je mee naar prachtige plekken in Langdorp en Zichem. Het filmpje Poelen – parels in het landschap opgenomen in Linter legt het belang van poelen uit. In Affligem kan je kennis maken met het Goed geknot–team. De Kloosterpoort in Grimbergen neemt je mee naar het groen. En in het filmpje van de Vleermuizen en ijskelders zie je hoe erfgoed en natuur hand in hand gaan in Leuven.

Het bericht Regionale Landschappen in Vlaams-Brabant vanuit de lucht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over