Rector Luc Sels van de KU Leuven wordt ereburger van Aarschot

Opening academiejaar
De Aarschotse gemeenteraad keurde recent de toekenning van het ereburgerschap aan rector Luc Sels goed. Het ereburgerschap is een erkenning voor hun bijdrage tot de uitstraling van de stad Aarschot. Veldrijder Roland Liboton en Jos Verbeeck werden eveneens tot ereburger benoemd.

Luc Sels, rector van de KU Leuven, heeft Langdorpse roots. Van 1967 tot 1980 bracht hij een groot deel van zijn jeugd in Aarschot door. Hij liep school in het Sint-Jozefscollege, was actief bij het Aarschots Jeugdkoor en de KSA, en speelde basketbal bij Rimelago en Toptours Aarschot.

In 1989 studeerde hij af als licentiaat sociale wetenschappen aan de KU Leuven, waar hij in 1995 promoveerde tot doctor in de sociale wetenschappen. Een jaar later werd hij docent aan de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen en sinds 2004 is hij gewoon hoogleraar. Van 2009 tot 2017 was hij decaan van de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, de grootste faculteit van de KU Leuven. In die periode was hij ook verbonden aan de universiteiten van Rochester in de Verenigde Staten en Bern in Zwitserland. Sinds 2017 is hij rector van de KU Leuven. In zijn onderzoek is de arbeidsmarkt zijn focus. Hij zetelt onder meer in de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid.

Lees meer over