Provincie helpt 300 Syrische families de winter te overleven

7 november 2019 | 16u38 | Gepost door redactie
Provincie helpt 300 Syrische families de winter te overleven
De provincie Vlaams-Brabant geeft 22.500 euro noodhulp aan Tearfund voor winterhulp in Syrië. Hiermee krijgen zo’n 300 families goederen om zich te beschermen tegen de winterkou.
Het bericht Provincie helpt 300 Syrische families de winter te overleven verscheen eerst op Leuven Actueel.

De oorlog in Syrië sleept al meer dan 8 jaar aan. Sinds 2011 zijn honderdduizenden burgers gestorven of gewond geraakt en naar schatting is zowat de helft van de bevolking gedwongen geweest zijn huis te verlaten. Op 9 oktober 2019 lanceerde Turkije een offensief in het noorden van het land. De oorlog die nooit weg was, laait nu weer in alle hevigheid op. Over de politieke drijfveren van Recep Tayyip Ergdogan en de rol van het Westen, in het bijzonder de Verenigde Staten, is al veel inkt gevloeid afgelopen week, ook in onze Belgische media. Ook de vraag over de IS-strijders die nu nog in gevangenissen, bewaakt door de Koerden, verblijven, wordt weer op scherp gesteld.

‘We kunnen niet wegkijken van al dit leed’, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor Noord-Zuid. ‘Daarom geven we 22.500 euro aan Tearfund voor winterhulp aan kwetsbare gezinnen. Deze hulp bestaat hoofdzakelijk uit kledij, dekens en kachels die deze mensen moeten beschermen tegen koude temperaturen en winteromstandigheden. Met onze bijdrage kunnen we zo’n 300 families effectief helpen.’

Hulporganisaties, zoals Het Rode Kruis en Artsen Zonder Grenzen, waarschuwen voor een nieuwe humanitaire crisis in de grensstreek en het op gang komen van een nieuwe vluchtelingenstroom.
‘We hechten veel belang aan opvang in de eigen regio’, besluit gedeputeerde Bart Nevens. ‘Dat is de beste manier om een nieuwe asielcrisis in Vlaanderen te vermijden.’

Het bericht Provincie helpt 300 Syrische families de winter te overleven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over