Prijs om parkeervoucher te activeren in Leuven ineens duurder dan aangekondigd: "Foutje opgetreden in de communicatie"

15 maart 2023 | 10u15 | Gepost door redactie
Parkeren blauwe zone
Consternatie alom bij de Leuvenaars op de eerste dag van het nieuwe parkeersysteem: de activatie van de parkeervoucher via de app bedraagt plots 35 in plaats van 25 eurocent.

Een maand lang kondigde de stad Leuven fier hun nieuw parkeerbeleid aan: de parkeerzone werd uitgebreid en het was einde verhaal voor de blauwe zone. Wel komt er een nieuw systeem met parkeervouchers.

"Belangrijk daarbij is dat je transactiekosten betaalt per voucher die je activeert, ook voor de gratis parkeervouchers. Als je je voucher via de app activeert, kost je dat 25 eurocent. Doe je dat via sms, kost je dat 15 eurocent", klonk het een maand geleden, zowel op de website van de stad Leuven als in de infobrochure. Maar dat blijkt nu een 'fout' te zijn: de voucher via de app activeren, kost geen 25 maar 35 eurocent.

"Er is vorige maand jammer genoeg een fout opgetreden in de communicatie. Het is wel degelijk zo dat het activeren van een voucher via de app 35 eurocent kost, en geen 25 eurocent, zoals voorheen wel degelijk gemeld was", zo klinkt het bij de dienst Mobiliteit van de stad Leuven. 

Hier kan je de regels van het nieuwe parkeerbeleid nog eens nagaan, op voorwaarde dat ook deze niet veranderd zijn.

Infobrochure
In de infobrochure beweerde de stad nog dat er via de app 25 eurocent per voucher betaald moest worden. Niet dus.
Parkeren
Deze borden zijn sinds vandaag in het straatbeeld terug te vinden.
Parkeren
Bij het binnenrijden van de stad wordt het betalend parkeren aangegeven.

Lees meer over