Première van de sociaal-artistieke miniserie Hotelzeepke

17 oktober 2019 | 11u34 | Gepost door redactie
Première van de sociaal-artistieke miniserie Hotelzeepke
Leuvens sociaal-artistiek gezelschap Compagnie Tartaren presenteert haar allereerste fictiereeks: Hotelzeepke. De miniserie kaart elke aflevering een ander maatschappelijk prangende thema aan, zoals huiselijk geweld, sociale tewerkstelling of de vluchtelingencrisis. De inhoud van de verhalen komt voort uit ervaringen van de spelers. Hotelzeepke is een tragikomische reeks die je op humoristische wijze met je neus op de feiten duwt.
Het bericht Première van de sociaal-artistieke miniserie Hotelzeepke verscheen eerst op Leuven Actueel.

Hotelzeepke speelt zich af in een klein familiehotel, waar het vaste personeel als een hecht team het hotel draaiende houdt. Tot er iemand nieuw de lobby binnenkomt. Elke aflevering brengt een nieuw personage een maatschappelijk thema het hotel binnen. Zo krijgt Hotelzeepke te maken met sociale tewerkstelling, daklozenproblematiek, de vluchtelingencrisis, werkzekerheid en huiselijk geweld. Bij elk thema zoekt het personeel – met de nodige (on)handigheid – hoe ze ermee om moet gaan. Het levert humoristische gesprekken, aandoenlijke personages en een flinke dosis realiteit op.

Voor deze serie sloegen regisseurs Marnick Bardyn en Wannes Vanspauwen de handen in elkaar. Samen met spelers van Cie Tartaren ploos Bardyn een half jaar lang allerhande actuele thema’s uit waar te weinig over gesproken wordt of waar veel discussie over hangt. De inhoud van de scenario’s komt voort uit de persoonlijke ervaringen en bekommernissen van de spelers. Door de thema’s aan te kaarten wil Cie Tartaren hen bespreekbaar maken. Zo kreeg in België één vrouw op zeven het afgelopen jaar te maken met een daad van huiselijk geweld door haar (ex-)partner, maar wordt er amper over gesproken. Zo blijft de vluchtelingencrisis een actueel probleem, maar hoe handel je het best als individu? Bied je hulp of doe je beter niets? Voer tot discussie, ook binnen Hotelzeepke.

Hotelzeepke gaat in première op vrijdag 8 november in Cinema ZED STUK. De vier afleveringen worden als marathonuitzending na elkaar vertoond. Aansluitend is er een meet & greet met cast & crew.

Vertoningen
Première vrijdag 8 november 2019, 20 u, Cinema ZED STUK, Naamsestraat 96, Leuven
Vrijdag 6 december 2019, 20 u, 30CC/Wagehuys, Brusselsestraat 63, Leuven
Vrijdag 7 december 2019, 16 u, 30CC/Wagehuys, Brusselsestraat 63, Leuven
Vrijdag 7 december 2019, 20 u, 30CC/Wagehuys, Brusselsestraat 63, Leuven

Foto: Wannes Vanspauwen

Het bericht Première van de sociaal-artistieke miniserie Hotelzeepke verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over