Positieve coronatesten op afdeling in woonzorgcentrum Edouard Remy

eduard remy
Het coronavirus, dat nog steeds circuleert in onze samenleving, wist vorige week ingang te vinden op één van de afdelingen van woonzorgcentrum Edouard Remy. Gelukkig kunnen ze er rekenen op de kennis en kunde over de omgang met het virus en zetten de medewerkers alles op alles om verdere verspreiding te voorkomen. 

De erg besmettelijke variant werd vastgesteld bij 5 medewerkers en 8 bewoners met een positieve coronatest. De bewoners die een besmetting opliepen, verblijven in quarantaine in hun kamer en krijgen verzorging van het personeel met de nodige beschermingsmaterialen. “Gelukkig is er nu meer kennis over het virus en hoe het zich verspreidt. De draaiboeken, procedures en maatregelen worden volop ingezet om verdere rondgang te beperken. Personeel en bewoners worden zeer frequent getest zodat we snel kunnen ingrijpen bij een positief resultaat. We hebben een heel groot vertrouwen in het vaccin en merken ook op dat de ziektesymptomen bij medewerkers en bewoners minder ernstig zijn. Voorlopig stelt iedereen het goed”, vertelt Bieke Verlinden, voorzitter van Zorg Leuven.  

“Onze bewoners hebben een hoge leeftijd, hun gezondheid verzwakt, ze hebben andere aandoeningen of zijn in een palliatieve fase. Daardoor kan een extra aandoening zoals griep of corona een grote impact hebben, zelfs bij milde of lichte symptomen. Dit weekend moesten we dan ook jammer genoeg afscheid nemen van een bewoner die al een tijdje palliatieve zorgen kreeg en door een bijkomende coronabesmetting sneller achteruit ging. Om onze kwetsbare bewoners te beschermen is het belangrijk om in alle woonzorgcentra de mondmaskerplicht nog steeds te respecteren, zowel door bezoekers als personeel. In een context waarin heel wat kwetsbare ouderen samenleven, kan het virus makkelijk rondgaan. Daarom vragen we iedereen om de maatregelen die in de woonzorgcentra nog steeds gelden te blijven respecteren”, zegt voorzitter Bieke Verlinden.

Op de andere afdelingen is de waakzaamheid verhoogd en wordt het nodige gedaan om verspreiding te voorkomen. “Alle medewerkers geven het beste van zichzelf en staan de bewoners en hun collega’s bij om deze periode door te komen. De solidariteit over de afdelingen heen is erg groot en zorgt voor begrip, vertrouwen en steun. Om de medewerkers bij te staan, blijft ook het zelfzorgteam actief om hen te ondersteunen”, besluit voorzitter Bieke Verlinden.

Lees meer over