Politiecontrole levert ongeveer 4.500 euro op aan achterstallige verkeersbelastingen

Verkeersactie langs E40
De politie en de Vlaamse belastingsdienst controleerden zaterdagavond ruim 200 auto’s, de bestuurders en de inzittenden. Zes chauffeurs mochten ter plaatse hun achterstallige belasting betalen.

De controles, waarvoor ANPR-camera’s werden gebruikt, vonden plaats op de Nieuwe Mechelsesteenweg en de Tervuursevest. De belastingsdiensten betrapten zes chauffeurs die rondreden met een wagen waarvoor nog verkeersbelastingen moesten betaald worden. In totaal ging het om een bedrag van 4.539 euro dat ter plaatse werd geïnd. De politie stelde verschillende verkeers- en technische overtredingen vast zoals rijden zonder gordel of met defecte lichten.

Daarnaast werden 4 bestuurders betrapt waarvan de verzekeringsdocumenten niet meer in orde waren of die helemaal geen verzekering hadden. 3 chauffeurs hadden te veel alcohol gedronken. Van één bestuurder, die onder invloed van drugs rond reed, werd onmiddellijk het rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. Tenslotte werden nog 2 processen-verbaal opgesteld voor het aantreffen van gebruikshoeveelheden drugs.

Lees meer over