Politiecombi rijdt in gevel restaurant tijdens achtervolging

19 november 2019 | 14u19 | Gepost door redactie
Politiecombi rijdt in gevel restaurant tijdens achtervolging
Rond half vijf dinsdagochtend is een politiecombi tegen de gevel van restaurant La Filosofia in de Naamsestraat gereden. De schade is groot, maar er vielen geen gewonden. Het restaurant zal zeker drie weken gesloten blijven. “Dinsdagochtend omstreeks kwart voor vier kreeg de Leuvense politie een melding van een inbraak in een woning op de Waversebaan […]
Het bericht Politiecombi rijdt in gevel restaurant tijdens achtervolging verscheen eerst op Leuven Actueel.

Rond half vijf dinsdagochtend is een politiecombi tegen de gevel van restaurant La Filosofia in de Naamsestraat gereden. De schade is groot, maar er vielen geen gewonden. Het restaurant zal zeker drie weken gesloten blijven.

“Dinsdagochtend omstreeks kwart voor vier kreeg de Leuvense politie een melding van een inbraak in een woning op de Waversebaan in Heverlee”, zegt hoofdinspecteur Nicolas Del Piero. “De bewoner verwittigde zelf de politie toen hij hoorde dat de inbrekers bezig waren. Meteen gingen verschillende ploegen ter plaatse en de inbrekers namen de vlucht. Op de heenweg merkte een politieploeg echter een verdacht voertuig op. Toen de bestuurder hiervan de politie zag nam hij meteen de vlucht en de inspecteurs reden achter de auto aan. Het verdacht voertuig reed door het stadscentrum en aan het kruispunt van de Naamsestraat met de Parkstraat kwam het tot een ongeval waarbij het politievoertuig tegen de gevel van restaurant Filosofia op de hoek van de Parkstraat reed. De inbrekers konden toen ontkomen. Naar aanleiding van het ongeval waren er geen gewonden, niet bij de inspecteurs in de auto en niet bij de studenten die boven het restaurant verblijven. Na een controle door de brandweer konden de studenten terugkeren naar hun kot.”

Het bericht Politiecombi rijdt in gevel restaurant tijdens achtervolging verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over