Politieagent werkonbekwaam geslagen aan station van Leuven nadat man wordt betrapt door drugshond

Illustratiebeeld.
De Leuvense politie hield vorige week vrijdag omstreeks 23 uur een drugscontrole aan het station van Leuven. Tijdens deze controle reageerde de drughond op een man.

Wanneer de agenten hem probeerden tegen te houden, gooide de man zijn fiets tegen een agent en liep hij weg richting perron. Op het moment dat een agent hem bijna kon vatten op de trappen, struikelde de verdachte en gaf hij de agent een trap waardoor deze eveneens viel. Desalniettemin kon de verdachte gevat worden. De verdachte is een man van 33 jaar oud uit Leuven.

Hij was duidelijk onder invloed van verdovende middelen en had nog wit poeder onder zijn neus hangen. Hij testte positief op amfetamines en had eveneens 20 gram speed op zak. De agent werd overgebracht naar het ziekenhuis ter controle van zijn verwondingen. Hij werd voor acht dagen arbeidsongeschikt verklaard.  

In zijn verhoor verklaarde de verdachte dat hij zijn fiets wilde laten vallen en niet doelbewust op de agent gooide. Hij ontkende de agent getrapt te hebben. De verdachte werd gedagvaard voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een politieambtenaar via de snelrechtprocedure.

De verdachte moet zich begin juni komen verantwoorden voor de correctionele rechtbank. De drugsinbreuken worden nog verder onderzocht door het parket van Leuven.  

Lees meer over