Politie voert grootschalige controle uit aan Vuurkruisenlaan

Vuurkruisenlaan
Donderdag deed de Leuvense politie een grote verkeerscontrole, in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst, de douane, de arbeidsinspectie, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) en de controleurs van De Lijn. Alle controlerende ploegen stonden opgesteld op de voormalige stelplaats van De Lijn aan de Vuurkruisenlaan in Leuven. Er werd onder andere gewerkt met mobiele ANPR-camera’s om de te controleren voertuigen in de omgeving van de Vuurkruisenlaan te selecteren.

93 voertuigen werden naar de kant gehaald voor een grondige controle. Maar liefst vijftien bestuurders kregen een proces-verbaal voor gsm-gebruik tijdens het rijden.

Bij drie voertuigen, waaronder één geladen met gevaarlijke producten (ADR), was de lading onvoldoende vastgemaakt. De bestuurders hebben dit ter plaatse in orde moeten brengen. Twee andere voertuigen bleken na weging te zwaar geladen te zijn. Van zes gecontroleerde voertuigen was de technische keuring niet meer geldig. Nog een andere wagen reed onverzekerd rond en werd in beslag genomen.

Van één vrachtwagen, geladen met voeding, werkte de koeling onvoldoende. Het FAVV besliste dat een deel van de etenswaren niet meer voor consumptie geschikt was en vernietigd moest worden.

Bij vier inzittenden werd dankzij de drugshond drugs aangetroffen. De drugs werden in beslag genomen en alle betrokken personen mogen zich aan een proces-verbaal verwachten.

Ook de arbeidsinspectie controleerde heel wat personen. In zeven gevallen werden onregelmatigheden op de arbeidsovereenkomst vastgesteld. De Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) haalde voor een bedrag van 5.170 euro aan achterstallige verkeersbelasting op.

De douane tot slot inde een openstaande boete van 228 euro en deed verschillende staalnames op zoek naar rode diesel. Alle gecontroleerde voertuigen waren op dit punt evenwel in orde.

Vuurkruisenlaan

Lees meer over