Politie voert grootschalige controle uit

Snelheidscontroles gaan door… en dat blijkt meer dan noodzakelijk
Zaterdagavond hield de verkeersdienst van de Leuvense politie een verkeersactie op verschillende plaatsen in en rond Leuven. Er werden controles gehouden op de Lüdenscheidsingel, de Remylaan, de Stationsstraat, de Begaultlaan en de Aarschotsesteenweg.

Hierbij werden 61 bestuurders gecontroleerd op alcohol. Vijf personen hadden te veel gedronken en hun rijbewijs werd ingehouden. Van één van hen werd het rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken. Eén van de gecontroleerde voertuigen bleek niet in orde te zijn met de keuring en hiervoor werd een onmiddellijke inning opgesteld.

Buiten de statische controlepunten werd er ook gepatrouilleerd op het grondgebied waarbij nog eens 21 paarkeerovertredingen vastgesteld werden. Twee fietsers bleken zonder licht te rijden en één fietser reed in de verkeerde richting in een éénrichtingsstraat. Eén bromfietser ging op de bon omdat hij een stopbord negeerde. Tot slot werd er ook een inbreuk vastgesteld op een werf omdat een hoogtewerker niet voorzien was van de nodige signalisatie.

Gelijktijdig met de alcoholacties en de patrouilles werd er op verschillende locaties een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 793 voertuigen op snelheid gecontroleerd waarvan 34 voertuigen geverbaliseerd werden omdat ze te snel reden. De hoogste snelheid was 91 km/u in de bebouwde kom op de Tiensesteenweg.

Lees meer over