Politie schrijft flink wat boetes uit tijdens verkeerscontrole

controle
De verkeerspolitie van de politie Leuven organiseerde zaterdagavond en -nacht op meer dan twintig locaties verspreid over het ganse grondgebied korte pop-up-alcoholcontroles.

De controles werden uitgevoerd door motorrijders, patrouilles op herkenbare politievoertuigen en met anonieme politiewagens. In totaal werden 173 bestuurders aan kant gezet. Allemaal moesten ze een alcohol- en drugstest afleggen. Twee bestuurders hadden te veel gedronken. Eén van hen moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen inleveren. De tweede bestuurder met een glas te veel op moest de auto drie uur aan kant laten staan, maar kreeg die ook na die wachttermijn niet terug. De twintiger uit Kessel-Lo bleek immers rond te rijden in een voertuig dat niet verzekerd noch gekeurd was. Bovendien kon hij ook geen geldig rijbewijs tonen. Dat had hij naar eigen zeggen eerder al moeten inleveren. Zijn wagen werd versleept naar de stallingsplaats van politie.

De patrouilles betrapten nog drie andere bestuurders die rondreden in een auto waarvan de keuring vervallen was. Verder werden een dertigtal foutparkeerders geverbaliseerd en kregen acht bestuurders die met de gsm in de hand achter het stuur zaten een proces-verbaal. Ook twaalf fietsers die zonder licht rondreden kregen een boete. Tenslotte werden drie personen betrapt en geverbaliseerd die in bezit waren van een gebruikshoeveelheid drugs.

Lees meer over