Politie pakt geseinde personen op

Fietscontrole Muntenstraat

Deze woensdag en donderdag voerde de politie controles uit op fietsdiefstallen en op bestelwagens in het Leuvense centrum. Een minderjarige werd na een achtervolging opgepakt.

Woensdagnamiddag en -avond deden enkele ploegen in burger een gerichte controle op fietsdiefstal. De inspecteurs betrapten vijf personen met drugs op zak. De drugs werden telkens in beslag genomen en de politie stelde proces-verbaal op. 

Tijdens de controle werden ook twee personen aangetroffen die geseind stonden als vermist. Zij werden terug naar hun bestemming gebracht. Rond 20 uur wilde een patrouille een fietser controleren op de Tiensevest in Leuven. De zestienjarige jongen gooide de fiets tegen de grond en nam te voet de vlucht. Na een korte achtervolging werd de tiener bij de kraag gevat. Bij het nazicht van de fiets bleek dat het hoefijzerslot van de fiets verwijderd werd, met schade tot gevolg. De herkomst van de fiets was evenwel niet duidelijk. Via de sociale media van de Leuvense politie wordt getracht de eigenaar te achterhalen. De minderjarige jongen werd ter beschikking gesteld van het parket.

Donderdagvoormiddag deed de verkeersdienst in samenwerking met de arbeidsinspectie een controle op bestelwagens in Leuven centrum. Een dertigtal leveranciers werd aan een controle onderworpen. Twee van hen droegen de veiligheidsgordel niet en kregen een boete. De lading op één van de vrachtwagens was onvoldoende bevestigd. De chauffeur moest het nodige doen om de lading correct vast te zetten. Bij een vrachtwagen die geladen was met gevaarlijke producten werden ook enkele tekortkomingen vastgesteld. Voorts werden er ook acht foutief geparkeerde voertuigen op de bon geslingerd. De arbeidsinspectie kon bij drie leveranciers inbreuken op de sociale wetten vaststellen.

Lees meer over