Politie: ‘Coronamaatregelen worden goed opgevolgd door Leuvenaars’

22 maart 2020 | 11u11 | Gepost door redactie
Dronken bromfietser geeft foutief kenteken op na ongeval en vertrekt
Ook tijdens het weekend stuurde de Leuvense politie speciale patrouilles op de baan met als doel toe te zien op de naleving van de maatregelen ter bestrijding van het coranavirus. Tijdens de eerste 24 uur van de maatregelen (sinds donderdagmiddag) moesten de ploegen nog een veertigtal keer tussenkomen en overtreders waarschuwen of terechtwijzen. Het aantal […]
Het bericht Politie: ‘Coronamaatregelen worden goed opgevolgd door Leuvenaars’ verscheen eerst op Leuven Actueel.

Ook tijdens het weekend stuurde de Leuvense politie speciale patrouilles op de baan met als doel toe te zien op de naleving van de maatregelen ter bestrijding van het coranavirus. Tijdens de eerste 24 uur van de maatregelen (sinds donderdagmiddag) moesten de ploegen nog een veertigtal keer tussenkomen en overtreders waarschuwen of terechtwijzen. Het aantal overtredingen is ondertussen teruggevallen tot enkele uitzonderingen. Het overgrote deel van de Leuvenaars is zich op dit ogenblik wel degelijk bewust van wat wel of niet mag en houdt zich goed aan de opgelegde beperkingen.

Er werd onder meer extra toezicht gehouden in de stationsbuurt en op tientallen speel- en gewone pleintjes. Ook aan de warenhuizen werd speciaal een oogje in het zeil gehouden. De patrouilles stelden vast dat het overgrote deel van de Leuvenaars zich goed aan de opgelegde maatregelen houdt. Waar mensen werden opgemerkt, bijvoorbeeld om te wandelen, te sporten of te winkelen, hield vrijwel iedereen voldoende afstand. Wie een bankje in de zon opzocht, lette er eveneens op niet te kort bij andere zonnegenieters te zitten. Ook medewerkers van de stedelijke jeugddienst hielden, in nauw contact met politie, toezicht op de vele speelpleintjes en hangplaatsen voor jongeren, om eventueel samenscholingen te melden en jongeren aan te sporen zich aan de regels ter zake te houden.

Er waren slechts een handvol tussenkomsten waarbij personen moesten gewezen worden op een betere naleving van de maatregelen. Zo werden twee personen uit Aalst de bus naar huis opgezet, omdat ze zonder reden in Leuven rondhingen. Van twee jonge sporters die op een sportterrein een lint hadden genegeerd en de rekken gebruikten ondanks verbod, werd de identiteit genoteerd. Zij weten dat bij een volgende vaststelling een pv volgt. En een bezoeker van een dokterspraktijk moest gekalmeerd worden, omdat hij zich fel opwond over de maatregelen die hij tijdens het doktersbezoek moest in acht nemen. Na een vermanend gesprek met de man legde hij zich dan toch neer bij de maatregelen die door alle andere bezoekers ook werden nageleefd.

Het bericht Politie: ‘Coronamaatregelen worden goed opgevolgd door Leuvenaars’ verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over