Politie controleert op 20 plaatsen op alcohol en drugs

Resultaten van grootschalige verkeerscontrole
Zaterdagavond en -nacht haalde de politie 83 bestuurders uit het verkeer voor een alcohol- en drugstest. Daarvan reden er 5 onder invloed rond.

Van één bestuurder onder invloed van alcohol werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Twee chauffeurs onder invloed van drugs moesten het rijbewijs eveneens 15 dagen inleveren. Twee bestuurders die een glas te veel ophadden tenslotte, moesten hun rijbewijs enkele uren inleveren.

De controles vonden plaats op een twintigtal plaatsen verspreid over het hele Leuvense grondgebied. De agenten bleven op elke locatie maar korte tijd ter plaatse, zodat het vrijwel onmogelijk was om te vertrouwen op de berichtjes die rondgingen op sociale media om de controles te melden aan mekaar.

De agenten schreven nog verschillende andere processen-verbaal uit. Zo werden drie bestuurders die rondreden met een vervallen technische keuring geverbaliseerd. Eén voertuig werd in beslag genomen omdat de auto niet was ingeschreven noch verzekerd. De bestuurder was één van de personen wiens rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen omdat hij onder invloed van drugs was. Een opgedreven bromfiets die 75 km/uur haalde terwijl dat maximaal 25 km/uur mag zijn, werd eveneens tijdelijk in beslag genomen. Tenslotte werden twee personen betrapt die drugs bij zich hadden. In beide gevallen is een gerechtelijk onderzoek geopend