Politie betrapt broer en zus met gestolen voeding en kledij

Illustratiebeeld: politie Leuven.
Maandag volgde een fenomeengerichte patrouille van de Leuvense politie een wagen met Franse nummerplaten die stopte aan de Lidl in Leuven. Wanneer de twee inzittenden de winkel betraden, besloten de agenten hen te volgen.

In de winkel konden ze vaststellen dat de verdachten eerst voedingsmiddelen in de winkelkar legden. Even later waren deze uit de winkelkar verdwenen. Ze gingen naar buiten met enkele koopwaren.

Eens buiten intercepteerde het fenomeenteam de verdachten aan hun wagen. Tijdens de fouille konden er in de kledij van de verdachten een behoorlijk aantal gestolen voedingswaren worden aangetroffen, in totaal werd er voor 73 euro aan voeding gestolen uit de winkel.

Bij een fouille van het voertuig konden er verschillende kledingstukken worden aangetroffen uit de winkelketens Zara en C&A. De prijskaartjes werden van de kledij getrokken, de touwtjes van de labels hingen er wel nog aan. Verder werden er nog flesjes parfum uit de Lidl gevonden, ook deze bleken gestolen. De verdachten zijn een man van 21 jaar oud uit Moldavië en een vrouw van 31 jaar oud uit Oekraïne.

In zijn verhoor verklaarde de mannelijk verdachte dat hij niet door had dat zijn zus aan het stelen was. Hij zou er zelf niets mee te maken hebben. De kledij in de wagen was gekocht, de parfum had hij gekregen.

De vrouwelijke verdachte verklaarde dat de andere verdachte haar neef was. Ze gaf toe de voedingsmiddelen gestolen te hebben, ze zou hier niet genoeg geld voor hebben. De kledij en het parfum in het voertuig zouden dan weer niet van haar zijn. Het parket van Leuven heeft besloten om beide verdachten te dagvaarden volgens de snelrechtprocedure. Zij moeten zich begin maart komen verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Leuven.  

Lees meer over