Personen bevrijd uit voertuig tijdens brandweeroefening

Brandweer
Vorige week vond in brandweerpost Leuven een oefening plaats waarbij personen bevrijd werden uit een voertuig dat betrokken was bij een ongeval. Het was een multidisciplinaire oefening waaraan naast de brandweer ook nog spoedverpleegkundigen vanuit verschillende ziekenhuizen en eigen verpleegkundigen van de brandweer hebben deelgenomen.

"Het was een dag waarop de brandweer en de specialisatie Dringende Geneeskundige Hulpverlening elkaar van dichterbij leerden kennen én waar ze kennismaakten met elkaars prioriteiten op zulke interventies. Naast de procedure voor ontzetting kwamen ook veiligheid op de weg, de benadering van het slachtoffer en een aantal belangrijke technische aandachtspunten aan bod. Bij ons werken ook een 35-tal verpleegkundigen met bijzondere beroepstitel spoedgevallenzorg, zowel vrijwilligers als beroeps. Dit aantal zal in de komende jaren nog toenemen", zo klinkt het bij de Hulpverleningszone Oost.

Zowel voor de brandweermannen als de verpleegkundigen was het een leerrijke dag. "Dit soort oefeningen zal zich in de toekomst herhalen, waardoor we complexe interventies samen nog beter kunnen aanpakken", klinkt het.

Brandweeroefening

Lees meer over