Parket steekt stokje voor enkelband verdachte drievoudige moord Kessel-Lo

Huiszoeking

De 23-jarige hoofdverdachte L.V.S. van de moord op Anita Dendas (54), haar zoon Wesley Piette (23) en vriend des huizes Rikki Janssens (47) in de Zavelstraat in Kessel-Lo mag van de Leuvense raadkamer tijdens zijn voorhechtenis thuis zitten met een enkelband. Maar dat was buiten het parket gerekend.

Daardoor moet de kamer van inbeschuldigingstelling in Brussel beslissen of de beschuldigde voorlopig achter tralies blijft, aldus HLN. Het hele verhaal omtrent de drievoudige moord kan u hier nog eens volledig nalezen.

L.V.S. (23) zit sinds midden september in de cel, hij werd aangewezen als een verdachte voor de drievoudige moord in de Zavelstraat in Kessel-Lo op 11 juni jongstleden. Deze buur van zo'n tien huizen verder heeft steeds zijn onschuld staande gehouden. Zijn raadsman tekende tegen de vorige beschikking van de raadkamer in Leuven vorige maand beroep aan. Daar oordeelden ze toen dat er genoeg slagkracht was qua bewijzen waren om de twintiger in de cel te houden. Voor de raadkamer in Leuven werd beslist om de twintiger zijn voorlopige hechtenis thuis te laten uitzitten in de vorm van elektronisch toezicht. Het parket tekende beroep aan, waardoor de verdachte in de gevangenis blijft tot de Kamer van inbeschuldigingstelling in beroep oordeelt. Wanneer dat beroep valt, is vooralsnog ongeweten.

In augustus werd V.S. na een huiszoeking slechts meegenomen voor verhoor en nadien weer vrijgelaten. Sinds september werd hij door de onderzoeksrechter verdacht van de moorden.

Lees meer over