Parcival-schermers: goud, zilver en drie keer brons op eigen toernooi

14 oktober 2019 | 13u07 | Gepost door redactie
Parcival-schermers: goud, zilver en drie keer brons op eigen toernooi
Tijdens de Grote Prijs Stad Leuven hebben schermers van het Leuvense Parcival goud, zilver en drie keer brons gewonnen. Schermclub Parcival organiseerde afgelopen zaterdag 12 oktober voor de twaalfde maal dat internationaal schermtoernooi. Er waren meer dan 110 deelnemers in de verschillende categorieën.
Het bericht Parcival-schermers: goud, zilver en drie keer brons op eigen toernooi verscheen eerst op Leuven Actueel.

In de categorie floret senioren mix (dames en heren samen) pakten Parcival-leden zowel goud, zilver als brons. De overwinning ging naar Yorick Vandam, die in de finale zijn clubgenoot Arno Melis versloeg. De derde paats ging naar Parcival-lid Gijs Huybrecht. Op dit wapen klasseerden Mathieu Vercruysse, Emiel Cosyns en Jasper Deferme Van Gerwen van Parcival zich respectievelijk als vijfde, zesde en achtste. Charlot Cools (Schermclub Parcival) pakte bij de kadetten dames degen een derde plaats en bij de kadetten dames sabel was er brons voor haar clubgenote Rani Embo. Luce Pycke (Parcival) werd in die laatste categorie vijfde.

Het topnummer van de dag, sabel heren senioren, ging naar Arne De Ridder van Schermgilde Klauwaerts. Hij versloeg in de finale Arnaud Bottecchia van Sint-Michielsgilde Gent. In deze, met 21 deelnemers goed bezette categorie, was Michel De Vogel met een achtste plaats de eerste Parcival-schermer.

Bij de dames senioren sabel was Dimana Markovska met een zevende plaats de beste schermster van Parcival. Lander Steyaert eindigde als eerste Parcival-deelnemer bij de heren sabel kadetten als zestiende. In de categorie heren kadetten degen was Cédric Meijerink de beste Parcival-schermer met een zeventiende plaats op 33 deelnemers.

“Het toernooi was een mooie gelegenheid voor geïnteresseerden om in het Leuvense kennis te maken te maken met de schermsport,” aldus Suzanne van Poppel, voorzitter van Schermclub Parcival. Het toernooi kon overigens maar plaats vinden dankzij de inzet van de leden van club. Het ging daarbij om het opstellen en opruimen van de schermpistes, het organisatorisch en sportief verloop van de wedstrijden zelf en de ‘catering’ tijdens de wedstrijddag.

Schermclub Parcival is in 1985 opgericht. Vooral de laatste jaren kent de schermsport in het Leuvense een grote populariteit. De Leuvense club telt momenteel meer dan 150 actieve leden.

Het bericht Parcival-schermers: goud, zilver en drie keer brons op eigen toernooi verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over