Overlegcomité levert nieuwe sluitingen op: alle maatregelen op een rij

22 december 2021 | 18u24 | Gepost door passepartoutle…
Diestsestraat
Het Overlegcomité verstrengt eens te meer de coronaregels. Alle binnenactiviteiten worden verboden, al blijven bibliotheken en musea wel open. In de horeca blijft alles wel voorlopig zoals het is.

De omikronvariant gooit alsnog roet in het eten in deze eindejaarsperiode. Zopas maakte de federale regering bekend wat het Overlegcomité heeft besloten en zoals verwacht heeft dat gevolgen voor heel wat sectoren. Eén sector die voorlopig de dans ontspringt, is de horeca. Geen vroeger sluitingsuur in de cafés en de restaurants maar bij het vorige Overlegcomité was dat al vastgelegd op 23 uur. Er wordt overigens niet uitgesloten dat er alsnog een verstrenging komt indien de omikronvariant helemaal zou doorbreken in ons land.

Het nieuwe Overlegcomité leverde wel en heel pakket maatregelen op voor andere sectoren. Zo mag je voortaan enkel shoppen met twee personen, minderjarige kinderen niet meegeteld. Ook wat binnenactiviteiten betreft verandert er één en ander. Zo moeten bioscopen de deuren sluiten en dat is ook het geval voor concert- en theaterzalen. Daarmee is de cultuursector alweer het kind van de rekening. Het feit dat kerstmarkten in openlucht dan weer wel nog mogen, roept wel enkele vragen op bij professor Marc Van Ranst. “Crowd control zal nodig zijn”, klinkt het in een eerste reactie. De Leuvense professor vreest ook dat heel wat Nederlanders naar ons land zullen afzakken voor horecabezoek en bezoeken aan kerstmarkten. Publiek bij sportwedstrijden –ook in openlucht- wordt eveneens verboden. De nieuwe maatregelen komen uiteraard bovenop de eerder genomen beslissingen en zijn van kracht vanaf zondag tot 28 januari. Wat kerst- en oudejaarfeestjes betreft is er goed nieuws want er komt geen beperkte bubbel. Toch wordt aangeraden om feestjes thuis tot een minimum te beperken en dan liefst met zo weinig mogelijk personen.

Lees meer over