Overlast aan Hal 5: "Zet politiediensten in"

11 februari 2021 | 16u51 | Gepost door annpeeters
hal 5
Vandaag raakte bekend dat Leuven sinds een maand jeugdwerkers inzet om problemen met jongeren aan Hal 5 op te lossen. Twee jeugdwerkers gaan er dagelijks langs om in dialoog te gaan met de hangjongeren. N-VA Leuven vraagt dat niet alleen wordt ingezet op preventie via jeugdwerkers, maar tevens dat er door de politiediensten kordaat wordt opgetreden bij overlast.

N-VA Leuven: “De overlast in de buurt van Hal 5 is niet nieuw. Buurtbewoners deden in december al hun beklag dat er ’s avonds in de buurt van Hal 5 geregeld jongeren samenkomen en voor overlast zorgen. Ze vernielden er eind december ook enkele beelden uit de kerststal. Vandaag blijkt dat de overlast blijft aanhouden en dat er ook geregeld met stenen wordt gegooid. Iedereen zal zich bovendien ongetwijfeld ook nog de schokkende beelden herinneren van een aantal jongeren die in augustus vorig jaar op klaarlichte dag in de buurt van Hal 5 een andere jongen in elkaar sloegen. Dat er jeugdwerkers worden ingezet als preventie, daar hebben wij geen enkel probleem mee. Maar het kan niet de bedoeling zijn dat dit ertoe leidt dat er niet langer repressief wordt opgetreden door de politie, wanneer er daadwerkelijk en herhaaldelijk sprake is van overlast en van misdrijven.”

Het stadsbestuur heeft begrip voor de moeilijke situatie van de jongeren in coronatijden en kiest voor dialoog met de jongeren via jeugdwerkers: "We hopen het hinderlijk gedrag zo tot een minimum te beperken. Loopt het gedrag van de jongeren toch de spuigaten uit, dan bellen buurtbewoners naar de politie, die dan ter plaatse gaat."

Lees meer over