Organisatie roept op om fietsenparkings te gebruiken

wk
WK
Het WK wielrennen in Vlaanderen nadert z’n ontknoping. Met de wegrit voor de elite mannen als afsluiter van de WK-week verwacht de organisatie z’n grootste toestroom morgen in Leuven. Zowel in Knokke-Heist en Brugge, als de voorbije dagen in Leuven kon de organisatie vaststellen dat de wielerfan duidelijk z’n weg naar de voorgestelde alternatieven heeft gevonden.

“We zijn erg blij te zien dat de WK-fans massaal voor het openbaar vervoer en de fiets kiezen. We zetten zo niet alleen met z’n allen Vlaanderen als wielerregio nog eens extra op de kaart, maar zorgen er op die manier ook voor dat iedereen vlot het evenement kan bereiken. Daarom willen we alle fans nu al bedanken voor hun inzet en om van dit WK één groot wieler- en fietsfeest te maken", zegt woordvoerder van Flanders 2021, Gert Van Goolen.

De voorgestelde alternatieven van de organisatie zijn ook zeker zondag bij de afsluitende wedstrijd in Leuven, de naar voor geschoven manier om naar het evenement af te zakken. 

  • Wie binnen een straal van 15 km woont, kiest best voor de fiets.
  • Voor wie van verder komt zijn de alternatieven:
    • Park and train: parkeer je wagen aan een station op afstand en neem de trein naar het stadscentrum van Antwerpen en/of Leuven.
    • Park and bike: laat je wagen achter op één van de voorziene parkings in de rand en fiets dankzij de uitgepijlde routes naar het WK.

Voor de sportievelingen heeft het WK gratis fietsenparkings met duizenden plaatsen voorzien. In Leuven kunnen bezoekers hun fiets achterlaten in een speciaal voorziene parking aan het station en op de Tervuursevest. In het stadscentrum wordt er veel volk verwacht, waardoor het af te raden is om de fiets mee te nemen langs het parcours.

“We zagen de voorbije dagen al veel volk in het Leuvense stadscentrum, wat ons uiteraard enorm veel plezier doet. Om problemen voor doorgang langs het parcours te vermijden, roepen we dan ook op om de fietsenparkings langs het parcours te gebruiken en te voet het stadscentrum te betreden", aldus Van Goolen. De laatste wedstrijd gaat vandaag, zondag om 10.25 uur van start op de Grote Markt in Antwerpen, voorafgegaan door een startpresentatie op de Groenplaats. De finish van de wedstrijd rond 17 uur voorzien op de Geldenaaksevest aan de Philipssite in Leuven.

Lees meer over