Oprit ‘Leuven’ nr. 15 richting Brussel op E314 een avond/nacht afgesloten voor nieuwe laag asfalt

10 september 2021 | 15u31 | Gepost door annpeeters
Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo
Vanaf vrijdagavond 17 september (20u.) tot zaterdagochtend 18 september (9u.) krijgt de grote bocht van de oprit Leuven richting Brussel (nr. 15) een nieuwe laag asfalt en markeringen. De oprit wordt dan ook gedurende die ene avond/nacht afgesloten voor verkeer. Het gedeelte van de oprit richting Lummen kan wel nog gebruikt worden om de snelweg E314 op te rijden.

Volledige asfaltering oprit Leuven tot en met de weefstrook op E314 richting Brussel 

De aannemer start met het frezen van de oude laag asfalt na de oprit richting Lummen tot en met het rechterrijvak op de E314 ter hoogte van de verkeerswisselaar van de E314 richting Luik met de E40 richting Brussel. Het linkerrijvak op de E314 blijft open voor doorgaand verkeer richting Brussel of Luik.

Omleiding aangeduid vanaf Leuvense ring, keerbeweging via complex Winksele (nr. 17)

Verkeer dat vanuit de Koning Boudewijnlaan (N264) richting Brussel wil rijden, wordt via de oprit richting Lummen omgeleid naar het op- en afrittencomplex van Winksele, zodat de automobilisten een keerbeweging kunnen maken om de snelweg richting Brussel te nemen.

Verkeer op de E314 richting Brussel kan nog gebruik maken van het linkerrijvak en kan ook nog doorrijden naar de E40 richting Luik en richting Brussel.

Verkeer op de ring van Leuven zelf wordt lokaal via de Brusselsesteenweg (N2) omgeleid naar hetzelfde op- en afrittencomplex van Winksele.

Lees meer over